Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a confirmat miercuri după-amiază pentru BIHOREANUL că stâlpul de fier din Piaţa Unirii a fost doborât de o maşină a Poliţiei Municipiului Oradea.

În noaptea de luni spre marţi, după incident, echipajul a părăsit locul tamponării fără să anunţe. Poliţiştii în cauză au fost identificaţi.

Iniţial s-a vehiculat că responsabil ar fi un echipaj al Poliţiei Locale Oradea, însă până la urmă s-a descoperit că nu e aşa. 

"Poliţiştii orădeni s-au autosesizat în urma apariţiei imaginilor respective în mediul online, în urma examinării fotografiilor a fost identificat autoturismul respectiv ca fiind unul de serviciu, de la Poliţia Municipiului Oradea. Au fost identificaţi atât conducătorul autoturismului, cât şi celălalt ocupant al vehiculului", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa.

Potrivit reprezentanţilor poliţiei bihorene, în cazul de faţă au început verificări pentru lămurirea împrejurărilor în care s-a petrecut tamponarea, a motivelor pentru care poliţiştii în cauză nu au declarat incidentul şi stabilirea măsurilor care ar putea fi luate împotriva acestora.

"Conducerea IPJ Bihor a dispus efectuare de verificări prin Biroul de Control Intern, urmând ca, în funcţie de rezultat, sa fie dispuse măsurile legale care se impun", a spus Fărcuţa.

După cum BIHOREANUL a relatat, unul din stâlpii de fier de la intersecţia Pieţei Unirii cu strada Independenţei a fost doborât de un autovehicul. Potrivit martorilor citaţi de bihon.ro, principalul suspect în cauză a fost un echipaj de Poliţie care a părăsit apoi locul accidentului.