Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, cunoscut pentru afirmațiile sale controversate legate de felul în care ar trebui să trăiască ortodocșii, a vorbit recent și despre câte contacte intime ar trebui să aibă soții pe săptămână, spunând, de asemenea, că în timpul postului acestea sunt interzise.

„Călugării se leapădă de orice plăcere pentru a-l câştiga pe Dumnezeu. În lume, plăcerea este îngăduită între soţi. Totuşi, şi soţii trebuie să se lepede de plăceri pentru a-l câştiga pe Dumnezeu?”, a fost întrebat arhiepiscopul Tomisului, în emisiunea la care participă săptămânal, la Radio Dobrogea, potrivit News.ro.

IPS Teodosie a răspuns că soţii nu ar trebui să facă sex mai mult de două ori pe săptămână, iar asta strict în afara perioadelor de post.

„Sigur că da! Să nu facă soţii din plăcere un scop al vieţii. De aceea şi canoanele nu îngăduie o întâlnire intimă între soţi în fiecare zi, ci de două ori pe săptămână dacă nu sunt sărbători şi când e post, deloc”, a afirmat înaltul cleric al Bisericii Ortodoxe. 

„Avem şapte săptămâni înainte de Paşti, şase săptămâni înainte de Crăciun, două săptămâni în postul acesta, avem postul Sfinţilor Apostoli, avem sărbători şi atunci, iată, nu sunt plăceri… oamenii trebuie să se abţină şi chiar uită de aceste momente pentru că sunt concentraţi pe rugăciune, pe comuniunea cu Dumnezeu”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului, citat de News.ro. 

Mai mult, el a vorbit și despre soți care aveau relații intime doar pentru a procrea. „Chiar au fost familii care trăiau în abstinenţă şi doar pentru a se naşte copii”, dar acestea „se întâlneau foarte rar”, a mai susținut Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a spus de-a lungul timpului că „boala este urmare a păcatului”, că femeile căsătorite nu ar trebui să umble cu capul descoperit, că femeia „a început păcatul” și că „dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!