Zappa Aldisio Andreea, italianul care a împuşcat mortal un orădean de 35 de ani, marţi dimineaţă, pe strada Aluminei, chiar în faţa blocului în care victima locuia, a fost prins cu rapiditate de poliţiştii bihoreni.

"Un martor ocular a reţinut o parte din numărul de înmatriculare a maşinii cu care a plecat agresorul. A fost dată alarma în întreg judeţul, iar agresorul a fost prins de o patrulă rurală a Poliţiei, în Tinca", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Poliţiei bihorene, comisarul-şef Adrian Bucur.

Italianul, care are o firmă de comerţ cu material lemnos şi materiale de construcţii în Arad, şi-a recunoscut fapta în faţa poliţiştilor din Tinca şi le-a spus poliţiştilor modul în care s-a petrecut crima.

"A venit la Oradea cu intenţia de a-şi recupera datoria de la victimă. L-a aşteptat pe orădean în faţa blocului, iar în momentul în care acesta a ieşit din scară, a coborât din maşină cu intenţia de a discuta cu el. I-a cerut să-i returneze datoria, dar orădeanul a început să râdă de el. Între cei doi a avut loc un schimb de replici, iar italianul a mers la maşină, strigând că se va răzbuna. A scos din maşină arma şi a tras de mai multe ori", a mai spus Bucur.

Agresorul este cercetat acum pentru omor premeditat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit unor surse judiciare, orădeanul Nemes Attila a fost împuşcat cu o armă de vânătoare, pe care agresorul a luat-o de la concubina lui. Pentru a o putea folosi mai uşor, italianul a tăiat ţeava puştii. Crima s-a petrecut marţi dimineaţă, în jurul orei 8.20, pe strada Aluminei din Oradea. Se pare că orădeanul era căsătorit şi are doi copii.

Citeşte despre execuţia în stil mafiot petrecută în Oradea în articolul: Bărbat de 35 de ani împuşcat în cap, în plină stradă, în Oradea