Adăpostul Grivei din Oradea, singurul așezământ public pentru câinii fără stăpân din Bihor, pare a fi o povară prea mare pentru Administrația Domeniului Public, care îl gestionează.

În timp ce Poliția Animalelor încă cercetează situația dezastruoasă pe care voluntarii au găsit-o în adăpost cu un an în urmă, când câini de vârste și talii diferite erau ținuți laolaltă, în țarcuri pline de dejecții și fără să fi văzut mâncare de ceva timp, șeful ADP Oradea, Liviu Andrica, ar cam vrea să scape de grija Griveilor.

Bihorel a aflat că directorului i-a venit ideea ca pe viitor sarcina gestionării serviciului de ecarisaj să revină operatorului de salubritate din Oradea, care ar urma să preia și administrarea adăpostului din Ioșia.

Cum ar veni, să măture nu doar gunoaiele de pe străzi, ci și câinii. Problema e că aceeași idee au avut-o și alții, prin țară, dar s-au liniștit după ce au pierdut procese deschise de ONG-uri pentru protecția animalelor, care au demonstrat în instanță că serviciul de ecarisaj nu poate fi integrat în cel de salubritate, legislația prevăzând că trebuie să fie un serviciu specializat. Cel mai probabil, așadar, ADP va rămâne cu zgarda legată de câinii fără stăpâni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!