Întorsătură interesantă în procesul pe care Universitatea din Oradea l-a deschis pentru anularea diplomei bucureşteanului Marian Goleac, cel care de 12 ani este şef la Administraţia Domeniului Public Sector 4 Bucureşti, fără studiile necesare. Goleac are două diplome de licenţă, una în Inginerie şi alta în Ştiinţe Economice, ambele obţinute la Oradea, în condiţiile în care nici măcar n-a dat Bacalaureatul.

Universitatea a cerut anularea diplomelor, însă Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea pe motiv că este tardivă, fără să ţină cont că întârzierea a fost provocată şi de procurorii orădeni, cărora falsul li s-a reclamat încă de acum 10 ani, fără să-i intereseze subiectul.

Universitatea a făcut recurs, iar joia trecută, Curtea de Apel Bucureşti trebuia să se pronunţe definitiv, numai că, surpriză: judecătorii au decis să repună pe rol procesul şi să-l analizeze cu mai multă atenţie. Nu-i exclus ca magistraţii să-şi fi dat seama că subiectul a fost tratat cam superficial după ce în ultimele două săptămâni Goleac a fost subiect de ştiri, fiind trimis în judecată de DNA pe motiv că a încasat ilegal salariile de director. Rămâne de văzut dacă vor căuta să afle nu doar cum s-a înscris individul la facultăţile din Oradea, ci şi cum de le-a "terminat"...