Judecătoria Oradea a pronunţat verdictul în cazul unui tânăr din Lăzăreni care, în primăvară, a provocat un incident scandalos în Autogara din cartierul Nufărul. Bărbatul şi-a scos organul genital în faţa călătorilor şi apoi i-a lovit, înjurat şi ameninţat cu moartea pe poliţiştii chemaţi să-l ridice. Instanţa l-a condamnat pe individ la închisoare cu executare şi l-a obligat la plata unor despăgubiri către poliţiştii atacaţi. 

Cazul priveşte un incident prezentat, deja, de BIHOREANUL, produs în dimineaţa zilei de 9 martie

Bărbatul, care se numeşte Cătălin Covaci, se afla în incinta autogării OTL, iar la un moment dat şi-a scos organul genital şi a început să-i înjure pe călători. Unul dintre ei a sunat la 112, însă, în loc să se liniştească, Covaci a devenit şi mai violent. 

Înainte să fie imobilizat, dar şi în timpul procedurii, Covaci l-a lovit pe unul dintre agenţii de poliţie cu piciorul în piept și în piciorul stâng, iar pe un altul cu piciorul în abdomen, la picior şi la o mână, spărgându-i şi telefonul mobil care îi căzuse în timpul îmbrâncelii.

Scandalagiul nu s-a calmat nici în duba Poliţiei, unde s-a izbit cu capul de maşină şi l-a ameninţat cu moartea pe un al treilea agent, care îl însoţea, iar când a fost scos din autospecială, la sediul Poliţiei Municipiului, l-a lovit încă o dată, cu capul în gură, pe unul dintre agenţii care l-au încătuşat în autogară.

În urma intervenţiei, poliţistul a şi ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor, unde a primit îngrijiri, iar potrivit certificatului medico-legal a suferit leziuni serioase, care au necesitat 7 zile de îngrijiri medicale.

Covaci a fost reţinut, iar pe 10 martie a fost arestat preventiv pentru ultraj în formă continuată, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice şi distrugere, măsură care a rămas în vigoare atât în timpul anchetei, cât şi în prezent.

Bărbatul a fost trimis în judecată pe 23 martie, iar procesul, început în iunie, a fost unul scurt, căci individul şi-a recunoscut faptele şi a cerut să fie judecat după procedura simplificată, adică numai în baza dovezilor strânse de procurori.

Ca atare, pe 12 august, la al doilea termen de judecată, Judecătoria Oradea a şi pronunţat verdictul, dispunând condamnarea lui Covaci la 4 ani şi 2 luni de detenţie, pedeapsă din care se va scădea perioada petrecută de bărbat în Centrul de Arest Preventiv, din 10 martie şi până la zi.

Totodată, instanţa a decis ca tânărul să plătească daune materiale şi morale în valoare totală de 4.500 lei poliţiştilor pe care i-a lovit.

Soluţia nu este, însă, definitivă. Covaci o poate ataca, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!