Jurnaliștii Mihai Voinea și Cristian Delcea, care au realizat reportajul despre cazul polițistului Paul Filimon din Oradea, au răspuns duminică seara speculațiilor și acuzațiilor făcute în spațiul public de Marian Godină, polițist, blogger și autor de cărți, cu o importantă bază de urmăritori, de peste 600.000 de persoane. „Lista greșelilor și a afirmațiilor false emise de Marian Godină e revoltător de lungă”, spun jurnaliștii de investigație. 

Răspunsul lor, apărut pe platforma Recorder.ro, vine după ce duminică Marian Godină a publicat o poziție amplă despre reportajul în care Paul Filimon acuză o „cârdășie” între conducerea Poliției Bihor și un om de afaceri influent. Godină susținea o variantă diferită a aspectelor prezentate de ancheta jurnalistică Recorder, pe care polițistul-blogger a catalogat-o drept superficială, iar pe jurnaliști „tocilari naivi”. El a spus că Filimon a scuipat-o de două ori pe soția omului de afaceri Marius Dronca, existând și martori care au fost audiați, și susține că Recorder nu a prezentat varianta completă de dragul vizualizărilor. 

În materialul „Răspunsurile Recorder la acuzațiile polițistului Godină. Cu explicații și dovezi”, Mihai Voinea și Cristian Delcea vorbesc despre pașii unei anchete jurnalistice, despre faptul că informațiile prezentate au fost verificate și îl critică pe Godină pentru că a tranșat atât de ușor, de la distanță, că polițistul Filimon a scuipat-o pe nevasta omului de afaceri. 

„Vom încerca, pe cât posibil, să fim punctuali, deși lista greșelilor și a afirmațiilor false emise de Marian Godină e revoltător de lungă. Și o să prezentăm și dovezi, ceea ce Marian Godină nu a considerat necesar să facă în sprijinul afirmațiilor sale”, scriu cei doi jurnaliști înainte de a detalia aspecte, unele dintre ele noi, din „cazul Filimon”. 

Jurnaliștii Recorder arată că totuși a fost vorba de o accesare ilegală datelor personale ale polițistului Paul Filimon, că în declarațiile pe care le-a dat soția omului de afaceri nu știa cum îl cheamă pe presupusul său agresor, precum și că ba spunea că nu a fost agresată fizic, ba spunea că a fost scuipată. 

Aceeași jurnaliști subliniază că, în propria sa declarație de la dosar Marius Dronca susține că a obținut numărul de telefon al lui Paul Filimon de la un vecin, și nu de la un polițist, cum a scris Godină, după ce a vorbit chiar cu Dronca pentru a-i afla varianta.

În noul material publicat de Recorder se insinuează și că Godină ar putea fi influențat în părerile sale de relații personale. „Îl rugăm pe Marian Godină să ne spună dacă Mugurel Laviniu Poinar, șeful BCCO Oradea și prieten bun cu Marius Dronca, se află sau nu într-o strânsă relație de prietenie și cu unul dintre nașii săi. Și dacă asta i-a influențat în vreun fel investigația efectuată din concediu”, se arată în materialul publicat de Recorder. 

Răspunsurile complete oferite de Recorder lui Marian Godină și însoțite cu documente pot fi citite AICI.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!