Anul trecut, BIHOREANUL a dezvăluit cum a reuşit ex-judecătorul Ovidiu Galea să iasă la pensie ca magistrat, fără să aibă vechimea cerută de lege.

Omul fusese deconspirat că a făcut poliţie politică şi se cam grăbea, căci pierduse în prima fază procesul cu Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi, ca să nu mai trebuiască să aştepte verdictul final, care îl putea lăsa şi fără robă, şi fără pensia specială, a deschis un nou proces în care, cu ajutorul unei foste colege de instanță, Dana Gârbovan, acum președintă a Curții de Apel Cluj, a obţinut asimilarea vechimii de poliţist de frontieră ca jurist.

Ei bine, nu la fel s-a întâmplat în cazul procurorului Gheorghe Berce de la DNA Oradea, după cum a constatat acum Bihorel.

Berce şi-a depus anul trecut dosarul de pensie incluzând cei 10 ani în care a fost polițist drept vechime în magistratură, dar atât angajatorul, cât și Curtea de Apel Alba Iulia, printr-o decizie definitivă din iunie 2024, i-au respins cererea, pe motiv că „nu constituie vechime utilă pentru eliberarea din funcţia de procuror”.

Ca atare, spre deosebire de Galea, se poate pensiona abia peste un deceniu...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!