Şoferul care, beat criţă la volan, a lovit cu maşina un pieton, joi dimineaţă, a fost reţinut pentru 24 ore şi s-a ales cu dosar penal. 

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, este vorba despre un bărbat de 28 ani din municipiul Marghita. 

"Joi dimineaţa, la ora 05.10, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii din Marghita, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, acesta ar fi accidentat un bărbat de 41 de ani, din Nepal, cu reședință în Marghita, care s-ar fi angajat în traversarea carosabilului prin loc permis și semnalizat corespunzător, respectiv pe trecerea pentru pietoni", se precizează în informarea poliţiştilor.

În urma accidentului rutier, pietonul a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Aşa cum BIHOREANUL a relatat, deja, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul prezenta o concentrație alcoolică de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cert e că şoferul s-a ales cu dosar penal, iar polițiștii Biroului Rutier Marghita au dispus reținerea lui pentru 24 ore în Arestul Poliţiei Bihor.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Rutier Marghita, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!