Președintele PSD, Marcel Ciolacu, se întâlnește, sâmbătă, cu primarii social-democrați din Bihor după ce o parte a acestora au declanșat o mișcare pentru schimbarea de la conducerea organizației județene a lui Ioan Mang, cel sub care filiala a pierdut toate alegerile.

Cu puțin timp înainte să înceapă reuniunea, liderul partidului a confirmat că urmează o „restructurare” a acesteia, la fel ca a tuturor care s-au dovedit incapabile să câștige.

„Să facem liniște”

Așa cum BIHOREANUL a anunțat încă de joi, Marcel Ciolacu, însoțit de secretarul general Paul Stănescu și de responsabilul regional Radu Moldovan, președinte al Consiliului Județean Bistrița Năsăud, se află sâmbătă la Oradea în condițiile în care, încă de anul trecut, mai mulți aleși locali ai PSD Bihor, în frunte cu edilul comunei Sânmartin, Cristian Laza, au cerut demisia lui Ioan Mang din funcția de președinte al organizației județene, pe care o deține încă din 2009.

Potrivit surselor din filială, scopul întâlnirii lui Ciolacu cu cei 27 primari PSD-iști din Bihor, precum și cu cei doi secretari de stat bihoreni, Felix Cozma și Aurel Mohan, plus cei doi parlamentari, Ioan Mang, care este și președintele organizației județene, și Florian Bodog, care ocupă poziția de șef al celei municipale, este evaluarea raportului de forțe din cadrul filialei.

Contactat de BIHOREANUL cu o zi înainte de sosirea liderilor de la centru, Mang a respins acest „scenariu”. „Este o vizită privată, o discuție cu primarii și atât. Nu e ce v-au zis alții. Subiectul e să ne apucăm de treabă. Să facem liniște și să ne apucăm de treabă, să pregătim alegerile”, a spus Mang.

În PSD Bihor urmează „restructurarea”

Sâmbătă, când la sediul PSD Bihor din strada Independenței s-au adunat primarii din organizație, președintele Marcel Ciolacu a dat de înțeles, însă, că situația din cadrul filialei Bihor nu este una bună.

Marcel Ciolacu la sediul PSD Bihor

În condițiile în care alegerile interne din organizațiile locale trebuiau încheiate anul trecut, Ciolacu a explicat că pentru filialele județene care au rezultate electorale proaste există un calendar diferit de cel pentru filialele care au avut performanțe la urne.

„Calendarul (n.r. – pentru alegerile interne în organizații) eu îl fac. A fost un calendar pentru organizațiile fruntașe, care au câștigat alegeri, urmând acum un program de restructurare și reorganizare a organizațiilor care nu au câștigat alegerile”, a spus președintele PSD.

Întrebat dacă preferă un „aer proaspăt” la conducerea PSD Bihor, Marcel Ciolacu a răspuns cu tâlc: „Totdeauna îmi place aerul proaspăt, de aceea merg și la munte, vin și aici...”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!