Elevii care învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 16 din Oradea nu mai merg, începând de miercuri, la ore, după ce în unitatea de învăţământ s-au confirmat cinci îmbolnăviri cu Covid-19, aşa că lecţiile vor continua online.

Potrivit unui anunţ făcut de şcoală pe pagina de Facebook, sunt infectaţi cu coronavirus patru elevi şi un profesor. Trei din aceste cazuri erau cunoscute, iar două s-au confirmat marţi.

„Stimaţi părinţi, din cauza faptului că în școală sunt încă două cazuri pozitive de COVID-19 (în total 4 cazuri la elevi, 1 caz la profesori), mâine (n.r. miercuri) se va realiza ancheta epidemiologică a DSP-ului, în urma căreia se va hotărî cum ne vom continua activitatea în perioada imediat următoare. Așadar, până la finalizarea anchetei, orele se vor desfășura exclusiv online conform orarului, dar cu reducerea orelor la 30 de minute (cu pauză mare între 9:50-10:10)”, se arată în postarea făcută marţi seara pe pagina Şcolii Gimnaziale nr. 16 Oradea.

Aşadar, rămâne de văzut pentru cât timp elevii şi profesorii vor continua cursurile pe internet.

Grădiniţa din Marghita rămâne închisă

În acelaşi timp, Prefectura Bihor a anunţat, marţi, că a avut loc şedinţa săptămânală a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care s-au analizat scenariile care se aplică în următoarea perioadă în unităţile de învăţământ din judeţ.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, grădiniţa arondată Liceului Teoretic „Horváth János” din Marghita, unde lecţiile s-au suspendat pe 21 septembrie, din cauza îmbolnăvirilor cu Covid-19, rămâne în scenariul roşu până cel puţin pe data de 5 octombrie.

În scenariul galben, care presupune prezenţa fizică în clase doar pentru elevii din clasele primare, a V-a şi a VIII-a, este o singură unitate de învăţământ din Bihor, Școala Gimnazială “Învățător Gâlgău Iosif” din Păgaia. Conform deciziei CJSU, toate celelalte şcoli şi grădiniţe din judeţ sunt în scenariul verde, care le permite dascălilor şi elevilor să se întâlnească în clase.

Asta nu înseamnă însă că toţi preşcolarii sau elevii merg fizic la ore. În situaţia în care în anumite grupe sau clase de copii se confirmă îmbolnăvirea cu Covid-19, lecţiile faţă în faţă se suspendă şi continuă exclusiv online.