Gest unic în Consiliul Judeţean Bihor: la finele reuniunii de joi a „parlamentului” judeţean, consilierul PNL Sebastian Lascu şi-a anunţat demisia din acest for, aşa cum promisese la şedinţa anterioară, când ceruse ca preşedintele Pásztor Sándor să renunţe la funcţie fiindcă a fost prins la pescuit în plină pandemie, cu o maşină destinată sistemului sanitar al judeţului. „Nu mai pot sta la masă cu cei care nu respectă intenţionat legile”, a motivat liberalul, fără să-l impresioneze pe Pásztor.

De onoare

„Domnule preşedinte, aşa cum am spus data trecută, am aşteptat să vă daţi demisia de onoare după ce aţi pătat imaginea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţan la momentul nerespectării intenţionate a măsurilor din Ordonanţele Militare pe care trebuia chiar dumneavoastră să le respectaţi şi să le impuneţi”, a spus consilierul judeţean PNL Sebastian Lascu la finalul şedinţei de joi a CJ Bihor, făcând trimitere la propria promisiune formulată în acest sens pe 30 aprilie.

Atunci, Lascu a condamnat „acţiunile iresponsabile” ale lui Pásztor Sándor - care pe 16 aprilie fusese prins de o echipă a BIHOREANULUI pescuind pe balta de la Şişterea în timpul programului de serviciu şi cu o maşină de teren cumpărată din fonduri UE pentru sistemul sanitar al judeţului – şi a cerut demisia politicianului UDMR, deoarece acesta se dovedise opusul unui „model de moralitate”, precizând că dacă Pásztor nu va face acest gest, o va face el.

S-a ţinut de cuvânt

În finalul reuniunii de joi, Lascu a constatat că Pásztor nu şi-a dat demisia şi a făcut-o el. „Nu v-aţi dat demisia. Aşadar şi prin urmare, îmi dau eu demisia datorită faptului că nu mai pot sta la masă cu cei care nu respectă intenţionat legile pe care, de fapt, ei trebuie să le impună şi respecte, mai ales fiind în poziţii de demnitate publică”, a spus consilierul PNL.

Acesta a precizat că îşi va trimite demisia în format electronic la secretariatul Consiliului Judeţean.

Pásztor, un „gentleman”

Destinatarul apelului la moralitate, Pásztor Sándor, nu s-a arătat impresionat de gestul de onoare făcut de Sebastian Lascu, spunând că vrea „să păstrez calitatea de gentleman care a existat între noi” şi amintind că a colaborat cu acesta la un proiect pentru igienizarea zonelor turistice, dar reiterând că nu vrea să renunţe la funcţie.

„Am explicat că am greşit, am fost amendat, am plătit amenda şi nu doresc să-mi dau demisia. Nu cred că aşa funcţionează lucrurile în sensul că dacă celălalt nu (n.r. – adică dacă el nu demisionează), atunci eu da (n.r. – renunţă la funcţie Lascu), dar este hotărârea dumneavoastră”, a spus Pásztor.

Culmea, UDMR-istul i-a dat „la revedere” liberalului, sugerând că speră să se întâlnească „în condiţii mai optime” în viitoarea componenţă a CJ Bihor.