Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a făcut un pas important în comunicarea cu părinţii privind răspândirea cazurilor de Covid-19 în mediul şcolar.

Pe site-ul instituţiei a fost publicată lista claselor şi grupelor de grădiniţă care s-au mutat în online, după apariţia unei infectări în rândul elevilor sau al cadrelor didactice.

Lista are patru coloane: una pentru unitatea de învăţământ, alta pentru formaţiunea de studiu şi câte una pentru data în care a intrat în scenariul online, respectiv una pentru ziua în care elevii se vor putea întoarce fizic la şcoală.

Conform listei, cel mai recent s-au mutat pe internet orele de la clasele din Penitenciarul Oradea, unde, aşa cum şi BIHOREANUL a scris, sunt mai multe cazuri de infectare în rândul deţinuţilor şi angajaţilor. De asemenea, de la începutul lunii octombrie, au mai intrat în scenariul online cinci clase de la Colegiul Economic “Partenie Cosma”, care se adaugă altor patru care au ajuns în aceeaşi situaţie în ultimele zile din septembrie, alte patru clase de la Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu”, cinci clase de la Colegiul Naţional “Iosif Vulcan” şi tot atâtea de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”.

“Le-am cerut directorilor unităţilor de învăţământ să actualizeze lista, ori de câte ori intervin modificări”, a declarat inspectorul şcolar general Horea Abrudan.

În continuare, IŞJ Bihor va raporta către Ministerul Educaţiei, dar şi către public, o dată pe săptămână, numărul elevilor şi al cadrelor didactice care s-au infectat cu Covid-19.

Lista claselor în online poate fi consultată aici.