Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat luni scenariile de funcționare a unităților școlare și preșcolare din Bihor conform noilor prevederi ale Ordinului comun al ministerelor Educației și Sănătății care nu mai „leagă” modul de desfășurare a cursurilor de incidența cazurilor Covid (pragul de 6 cazuri la mia de locuitori) din localități.
La propunerile Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean și de Direcția de Sănătate Publică Bihor, CJSU a decis că de marți, 5 octombrie, 637 de școli și grădinițe își vor desfășura activitatea în scenariul 1, așadar cu prezența fizică a tuturor copiilor, indiferent de rata de incidență din localități, dar cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu Covid), până la suspendarea cursurilor în format fizic pe baza cazurilor confirmate în grupă/clasă/unitate de învățământ/conexă.
Alte 75 școli și grădinițe vor funcționa în scenariul 2, ceea ce înseamnă participarea zilnică în sistem online a copiilor în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ conexă, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/clasei/unității de învățământ conexe unde apar infectări Covid.
Pe de altă parte, 14 unități de învățământ din Bihor vor avea „activitatea suspendată integral”, fapt ce înseamnă că în aceste școli și grădinițe sunt mai mult de 50% din totalul claselor și grupelor cu cazuri Covid, astfel că trec în online toate formațiunile pentru o perioadă de 14 zile.
Cele 14 unități sunt grădinițe din Oradea (grădinița cu program prelungit nr. 35), Spinuș, Săliște, Sălard, Nucet, Vârciorog, Șerghiș, Cetariu, Săcădat, Ceica, Suplacu de Barcău și Cociuba Mare), precum și școlile gimnaziale din Țețchea și Săcădat.
Vezi mai jos decizia CJSU!