Locuitorii cartierului Europa din Oradea reclamă colmatarea periodică a canalizării din zonă. Riveranii au sesizat redacția BIHOREANUL cu privire la faptul că în ultimele trei săptămâni au folosit cu mare greutate chiuvetele şi căzile de baie din locuinţe deoarece, conductele fiind înfundate, apa se scurgea cu greutate.

"Nu se scurge apa"

"De aproape o lună, canalizarea din cartier este nefuncţională. Mai ales în zona mai joasă ca cartierului, dinspre complexul comercial Auchan, nu putem face baie, nu putem spăla cum trebuie vasele pentru că, reţeaua fiind înfundată, nu se scurge apa", a reclamat Ciprian, proprietarul unei case din cartier.

Potrivit orădeanului, conductele înfundate din zonă au refulat în stradă, zile în şir, pe lângă capacele de canal.

"Am sunat la Compania de Apă Oradea, toată lumea ne-a spus că se rezolvă, dar nu s-a rezolvat nimic", s-a plâns reclamantul.

Situat în vecinătatea cimitirului municipal, a şoselei de centură şi a campusului universitar, cartierul Europa numără circa 300 de case.

"S-a curăţat şi s-a desfundat"

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii CAO au spus că angajaţii societăţii au intervenit de mai multe ori în zonă.

"După ploile din ultima perioadă am spălat conductele din zonă şi am observat că reţeaua de canalizare din cartierul Europa lucra înecată. Am intervenit de mai multe ori, dar se înfunda din nou la sifonarea de lângă Universitate", a explicat directorul CAO, Lucian Chindlea.

Maşinile de vidanjare au ieşit miercuri din nou în teren. "S-a curăţat şi s-a desfundat reţeaua. Am scos de acolo foarte multe mizerii şi şerveţele umede care nu se aruncă în canalizare, pentru că o înfundă", a spus Chindlea.

În plus, angajații CAO au scos miercuri din canalizarea de pe strada Universității calupuri întregi de grăsime, provenind, cel mai probabil, de la o unitate de alimentație publică din zonă.

Situaţia din cartierul Europa este similară celei din zona Sovata, unde conductele de canalizare se obturează periodic din cauza mizeriilor aruncate de riverani în toalete (foto jos).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!