Circulaţia în zona intersecţiei străzilor Oneştilor şi Meşteşugarilor se desfăşoară cu dificultate, îndeosebi la ore de vârf.

Constructorii au început săptămâna aceasta amenajarea unei giraţii la încrucişarea celor două străzi, lucrare cuprinsă în proiectul de modernizare a străzii Meşteşugarilor.

„Lucrările de amenajare vor dura cel mult o lună", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Potrivit directorului, lucrările se vor desfăşura sub trafic în ciuda riscului de a îngreuna circulaţia la ore de vârf. „Deocamdată nu au fost luate în discuţii eventuale restricţii de circulaţie. Se vor efectua devieri abia când se va asfalta intersecţia. Comisia de circulaţie va lua atunci în discuţie pe unde şi cum", a spus Marchiş.

Eventualele restricţii vor fi luate în discuţie cel mai probabil în primăvară. „Lucrările de amenajare a străzii Meşteşugarilor se vor închide la sfârşitul lunii mai. Atunci va fi turnat stratul final de asfalt pe toată artera, pentru a avea un aspect unitar", a declarat directorul.

Lucrările de extindere a străzii Meşteşugarilor la patru benzi de circulaţie, cu amenajarea de piste pentru biciclete, trotuare cu o lăţime de 2 metri şi aliniamente de arbori pe ambele sensuri de mers, au fost atribuite asocierii formate din Trebor Drum Construct şi ProConSolutions.

Investiţia, menită să fluidizeze traficul în cartierul Ioşia, se ridică la 8,5 lei milioane lei fără TVA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!