Strada Meşteşugarilor din Oradea a redevenit cu dublu sens în urma lucrărilor de lărgire la două benzi pe fiecare direcţie de mers.

Cu două sensuri de mers...

Modificările au fost făcute vinerea trecută pentru fluidizarea circulaţiei, chiar dacă lucrările vor continua după încălzirea vremii.

"Strada Meşteşugarilor a fost deschisă traficului pe ambele sensuri de mers începând din 29 decembrie pentru a se putea circula mai uşor. Lucrările vor fi reluate însă după încălzirea vremii, cel mai târziu începând din 15 martie, când se încheie sezonul oficial sezonul rece", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Potrivit directorului, lucrarea este încă departe de finalizare. "Constructorii mai au de refăcut reţeaua pluvială din zona intersecţiei cu strada Piteştilor, de amenajat accesele la proprietăţi şi de reamenajat trotuarele", a spus directorul.

În plus, constructorul a lăsat pentru perioada următoare amenajarea sensului giratoriu de la intersecţia cu strada Oneştilor.

"Sensul giratoriu va fi amenajat după încălzirea vremii. Lucrările vor implica restricţii în trafic care vor fi anunţate din timp", a promis Marchiş.

... care ar putea deveni sens unic

Conducerea municipalităţii va analiza în perioada următoare dacă strada Meşteşugarilor va rămâne cu dublu sens sau va fi cu sens unic, invers celui de pe strada Oneştilor, cu care este paralelă.

"Înainte de demararea lucrărilor de amenajare a viitorului pasaj subteran de la intersecţia străzii Tudor Vladimirescu cu Oneştilor şi construirea celui peste şoseaua de centură şi linia ferată, vom decide dacă va fi necesară introducerea circulaţiei cu sens unic pe străzile Meşteşugarilor şi Oneştilor pentru fluidizarea circulaţiei", a spus directorul tehnic Sebastian Marchiş.

Lucrările de extindere a străzii Meşteşugarilor la patru benzi de circulaţie, cu amenajarea de piste pentru biciclete, trotuare cu o lăţime de 2 metri şi aliniamente de arbori pe ambele sensuri de mers, au fost atribuite asocierii formate din Trebor Drum Construct şi ProConSolutions.

Investiţia, menită să fluidizeze traficul în cartierul Ioşia, se ridică la 8,5 lei milioane lei fără TVA şi este programată să fie finalizată în prima jumătate a acestui an.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!