Lucrările de amenajare a coridorului Nufărul-Cantemir din Oradea au fost realizate în proporție de 50%.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, lucrările, începute în primăvară din zona intersecției cu strada Arieșului, au ajuns în stadiul turnării stratului de uzură al carosabilului pe tronsonul de până la strada Ciheiului.

„Pe partea carosabilă a fost turnat stratul de binder, urmând ca în primăvară să fie turnat stratul de uzură, astfel că se va rezolva și problema scurgerii apelor de lângă borduri către gurile de scurgere”, a transmis Primăria.

Conform comunicatorilor municipalității, pe acest troson au fost amenajate trotuarele pe ambele părți ale carosabilului, iar pe partea dreaptă au fost realizate trotuarele și au fost montați stâlpii de iluminat. „Până la sfârșitul săptămânii viitoare, se vor finaliza și lucrările la sistemul de semaforizare din zona Lotus”, a transmis Primăria Oradea. 

Dincolo de intersecția cu strada Ciheiului, constructorii lucrează în prezent la reabilitarea celor două poduri peste Peța din zona statuii Dimitrie Cantemir, la realizarea zidului de sprijin pentru linia de tramvai și a sistemului de iluminat. „În funcție de condițiile meteo, în perioada următoare se va trece și la montarea bordurilor de granit pe ambele părți ale carosabilului”, se menționează în comunicat.

Contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a coridorului Nufărul - Cantemir a fost semnat la finalul lunii noiembrie 2020, finanţarea acestui proiect realizându-se prin fonduri europene. Primăria Oradea are o contribuţie de 3%.

Executantul lucrărilor este asocierea formată din SC Drumuri Bihor SA, SC Trameco SA și Drum Asfalt SRL, iar valoarea contractului este de 50,6 milioane lei, fără TVA.