Din cele patru loturi ale șantierului de electrificare a liniei ferate dintre Cluj Napoca și Episcopia Bihor, cele de pe teritoriul județului Bihor „merg cel mai bine”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vineri, la Oradea, unde a participat la conferința de alegeri din cadrul PSD Bihor.

Până în prezent, aici s-au făcut lucrări de proiectare și de pregătire a șantierului. „Pe cele patru loturi finanțate prin PNRR, pentru că este important să spunem asta, cele care merg cele mai cel mai bine sunt astea de aici, de la dumneavoastră din județ. Se intră în faza efectiv de execuție”, a declarat Grindeanu, întrebat de BIHOREANUL cum evoluează acest șantier, despre care CFR Infrastructură nu a mai făcut informări din primăvară.

Reabilitarea și electrificarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor, inclusiv dublarea liniei pe o lungime de circa 14,8 km, este structurată pe 4 loturi delimitate geografic, dintre care două (Poieni - Aleșd, Aleșd - frontieră) sunt pe raza județului Bihor.

Potrivit ministrului social-democrat, probleme au fost până acum pe un tronson din județul Cluj, unde a fost nevoie de „un studiu geo mai aprofundat”, zona fiind inundabilă. „De aceea, acolo a existat un delay (n.r. - o întârziere), dar în rest este în fază de execuție”, a declarat Grindeanu.

Ministrul nu a avansat însă un termen pentru demararea propriu-zisă a lucrărilor în județul Bihor.

Valoarea totală a acestei investiții este de 7,66 miliarde lei, fără TVA, iar finalizarea celor 4 contracte este estimată pentru perioada 2026/2027.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu a fost întrebat de BIHOREANUL și despre stadiul licitațiilor la drumul expres Oradea-Arad, o investiție a Ministerului Transporturilor care se lasă așteptată. Licitațiile sunt în derulare, a răspuns acesta, precizând că șantierul „este o treabă de strategie națională” și că „în felul acesta, cel mai scurt drum nord-sud Europa va străbate România”. Citiți detalii, în articolul „Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: Drumul Oradea-Arad „este o treabă de strategie națională”

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!