Zarvă mare în Beiuş săptămâna trecută, declanşată de un misterios internaut local, prezent pe Facebook sub pseudonimul Florin Marius şi ajuns faimos pentru vigilenţa cu care urmăreşte isprăvile edililor şi pe ale diverşilor ştabi locali bănuiţi de furăciuni din bani publici.

Omul s-a supărat pe tupeul controversatului manager al spitalului, Claudiu Lupău, prins de BIHOREANUL la un bairam clandestin, iar apoi cu angajări şi promovări dubioase, dar care se jură că ziariştii sunt răi, în schimb el ar fi mai curat ca apa sfinţită.

Aşa că misteriosul avertizor de integritate a făcut publică o mică parte din discuţiile pe care le-a purtat cu Lupău în ultimii doi ani (pot fi văzute în galeria de imagini) şi care îi dovedesc acestuia impostura, caracterul jalnic şi, mai grav, sforăriile pe care le-a tras ca să ajungă manager, chestiune care într-o ţară normală ar fi subiect de anchetă, căci duhnesc a instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi alte câteva fapte din codul penal.

Motivul? În conversaţii, folosind un limbaj de ţaţă, Lupău se lăuda că a făcut "influencing" inclusiv pe la Ilie Bolojan, în campania electorală, dar şi cum s-a făcut preş prin birourile edililor locali cu câteva luni înainte de examen, deşi aceştia, în opinia sa, sunt "praf", "mânjiţi" şi "fără c...", toate pentru a ajunge la şefia spitalului, cu promisiunea că-i va "întoarce cu cracii în sus" pe angajaţii leneşi şi incompetenţi.

Ce a urmat, însă, e taman pe invers. Lupău face angajări pe pile şi continuă să fie director peste spital, iar edilii tac, motiv pentru care Bihorel se întreabă dacă nu cumva acesta îi strânge de c.... Pardon, cu uşa...