PSD Bihor cere demisia de onoare a managerului Spitalului Municipal din Beiuş, Claudiu Lupău, prins de BIHOREANUL chefuind cu subalternii, în weekend, la o pensiune din satul Burda, deşi reglementările legale interzic desfăşurarea evenimentelor private. 

Într-un comunicat de presă transmis miercuri seară, reprezentanţii PSD Bihor arată că perioada grea din punct de vedere pandemic, medical şi, mai ales, social, "presupune din partea angajaţilor Statului un comportament exemplar", ceea ce nu a fost cazul managerului Spitalului Municipal din Beiuş, "prins de Poliţie în mijlocul unui chef monstru, organizat de ziua sa, sfidând toate regulile şi normele la care majoritatea românilor sunt obligaţi să se supună". 

În opinia social-democraţilor din Bihor, comportamentul managerului "nu poate fi nici tolerat şi nici uitat", în condiţiile în care, prin escapada sa, la care şi-a invitat mai mulţi subalterni, cu bună ştiinţă, "a pus în pericol activitatea unui întreg spital municipal, a angajaţilor şi a pacienţilor", prin urmare ar trebui "să îşi asume propriile fapte şi să plece".

"Din acest motiv, mai ales că au trecut deja câteva zile de la incident, PSD Bihor solicită demisia de onoare a persoanei respective", arată informarea.

"Judeţul nostru s-a aflat mereu, din păcate, pe primele locuri în ţară ca număr de infectări, timp în care majoritatea cadrelor medicale au activat cu abnegaţie şi în pofida multor dificultăţi, pentru a salva vieţi, dând exemplu de energie, mobilizare şi, în mod evident, dăruire", se precizează în documentul transmis de PSD Bihor. 

Comunicatul social-democraţilor bihoreni este prima reacţie publică după ce, sâmbăta trecută, BIHOREANUL l-a surprins pe managerul Spitalului Municipal din Beiuş, Claudiu Lupău, în timp ce îşi sărbătorea ziua de naştere, chefuind împreună cu mai mulţi subalterni şi colaboratori la "Trecătoarea Lupilor", o pensiune din satul bihorean Burda.

Poliţiştii chemaţi la faţa locului au întrerupt evenimentul, iar Claudiu Lupău s-a ales cu o amendă de 3.000 lei, în timp ce proprietarul pensiunii, Ioan Făşie, a fost sancţionat cu o amendă de 5.000 lei.