Camelia Maria Erdei, polițista orădeană trimisă în judecată pentru că l-a lăsat pe Victoraș Micula să se joace cu bazele de date ale Ministerului de Interne, a fost achitată de Tribunalul Bihor în cel de-al doilea dosar, în care individa era inculpată pentru că a accesat programele informatice și a folosit datele confidențiale de acolo pentru sine sau pentru diverși cunoscuți.

Procurorii au găsit 11 asemenea abuzuri, descoperind că femeia își verifica iubitul și o posibilă amantă de-a acestuia, dar căuta informații și despre diverse celebrități precum folclorista Vlăduța Lupău.

Judecătoarea Georgeta Ciungan a decis, însă, să o achite pe Erdei, considerând că faptele de acces ilegal la un sistem informatic reținute nu sunt prevăzute de legea penală. Pe românește, că, odată logată în sistem, duduia putea „cerceta” ce voia mușchii ei.

În acest sens, magistrata a venit cu tot soiul de argumente, care mai de care mai curioase, și a indicat, ca jurisprudență, hotărâri taman din îndepărtatele State Unite, chit că legislația și sistemul juridic de acolo sunt complet diferite de cele de aici.

Cea mai ciudată a fost compararea lui Erdei cu judecătorii care accesează sistemul informatic EMAP „pentru a vedea din curiozitate o soluție sau pentru a căuta jurisprudență în interes personal” și care, vezi Doamne, ar risca, asemenea polițistei, să fie acuzați de comiterea unei infracțiuni.

De parcă ar avea ceva de-a face curiozitatea patologică de a scotoci prin datele personale ale dușmanilor cu dorința unui magistrat de a se ține „la zi” cu motivările din hotărârile judecătorești.

Rămâne de văzut dacă lucrurile vor rămâne la fel în urma apelului care, mai mult ca sigur, va fi declarat de procurori...

Sentința Tribunalului Bihor de achitare a Cameliei Erdei:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!