În prima zi de campanie electorală oficială, pe 10 mai, fostul şef al PSD Bihor, Ioan Mang, pretendent la încă un mandat de deputat pentru alegerile din toamnă, nu va putea fi între alegători pentru că are întâlnire la... tribunal.

Motivul? I-a deschis proces - atât lui, cât şi filialei judeţene a PSD şi unor şefi ai Organizaţiei de Pensionari Social-Democraţi Bihor - unul dintre "veteranii" partidului, Ioan Bercea, cu carnet de membru din 1992.

Fost şef al Finanţelor bihorene, iar din 2015, după pensionare, preşedinte al OPSD Bihor, Bercea acuză încălcarea statutului partidului, fiindcă în 2022 ar fi fost schimbat abuziv din această poziţie, într-o şedinţă convocată nestatutar şi desfăşurată fără cvorum, iar asta pentru "vina" că ani întregi l-a tot criticat pe Mang pentru modul discreţionar şi păgubos în care conducea filiala, ba mai trimitea şi jalbe conducerii de la Bucureşti, de la care însă nu primea niciun răspuns.

Procesul se anunţă interesant, căci Bercea, după cum a aflat Bihorel, vrea să le vorbească judecătorilor inclusiv despre cum se "umflă" numărul membrilor, ca partidul să pară mai puternic, cum s-au deturnat bani, plus alte dedesubturi din culisele PSD Bihor.

Iar asta în plină campanie...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!