Premierul Marcel Ciolacu, totodată președintele Partidului Social Democrat, și-a anunțat marți oficial candidatura la alegerile prezidențiale din acest an, el susținând că nu s-a „dat niciodată înapoi de la lucrurile grele”.

Ciolacu a mai spus că a luat decizia după ce s-a consultat „cu românii, cu familia mea și cu colegii mei din partid”.

„Am decis să îmi depun candidatura la Președinția României. Am luat această decizie după ce m-am consultat cu românii, cu familia mea și cu colegii mei din partid. La Congresul de sâmbătă voi veni în fața românilor cu Planul meu pentru România și le voi cere colegilor mei sprijinul pentru a câștiga alegerile prezidențiale”, a spus Marcel Ciolacu într-un mesaj video publicat pe conturile sale oficiale. 

În același mesaj, liderul PSD a vorbit despre un „trai mai bun”. „Românii au nevoie de siguranța că muncind pot avea un trai mai bun. Țara are nevoie de un președinte căruia îi pasă de toți românii. Nu m-am dat niciodată înapoi de la lucrurile grele. Am preluat președinția PSD într-un moment foarte dificil și, împreună cu colegii mei, am reușit să recâștigăm încrederea oamenilor. Am credința că pot contribui la viitorul țării mele – un viitor în siguranță și bunăstare. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a spus acesta. 

Înainte de a face anunțul public, Marcel Ciolacu le-a transmis decizia sa colegilor din PSD, cerându-le susținerea.

Singurul social-democrat care a câștigat președinția României a fost Ion Iliescu, amintește Digi24.ro. 

La începutul acestei veri, Recorder a publicat un articol despre trecutul lui Marcel Ciolacu și unele inadvertențe între CV-ul pe care acesta îl prezintă și realitatea. În articolul „Portretul combinatorului la tinerețe”, jurnaliștii de investigație arată, de pildă, că, deşi Ciolacu a susținut că nu a cerut vreodată beneficii de pe urma certificatului de revoluţionar, acesta i-a adus un teren agricol, un spațiu comercial în Piața Centrală din Buzău, pe care și-a ridicat apoi afacerile, și două locuri de veci în Cimitirul Eroilor.

Inquam Photos / George Călin

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!