Scandalul privind practicile homosexuale din cadrul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei și Bihorului a intrat în faza așezării taberelor.

În timp ce tot mai multe fețe bisericești se solidarizează pe ascuns cu preotul Ciprian Mega, care s-a ales cu o plângere penală pentru „violarea vieții private” după ce le-a transmis șefilor săi o discuție picantă între un preot și partenerul său din Justiție, pentru a lua măsuri împotriva acestor practici incompatibile cu sutana, episcopul Sofronie Drincec se solidarizează, în schimb, pe față, cu reclamatul.

În semn de susținere a protejatului său, Andi Bacter, care s-a dezvăluit singur săptămâna trecută ca semnatar al plângerii penale, dar a negat veridicitatea discuției amoroase, episcopul a convocat pentru lunea aceasta conferința bisericească de toamnă, una dintre cele două de peste an, tocmai la Biserica Izvorul Tămăduirii din curtea fostului Staționar II, unde slujește Bacter.

Locul a fost ales intenționat, pentru a le arăta celor peste o sută de preoți chemați la lucrări că Bacter, care a ars etape pentru a ajunge, la puțin peste 25 de ani, consilier de comunicare al Episcopiei și preot în una dintre cele mai cunoscute biserici orădene, se bucură de susținerea Preasfințitului. Și să înțeleagă cum se ajunge pe o funcție...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!