Preotul aflat în centrul scandalului privind practicile homosexuale din cadrul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei reclamate de părintele-regizor Ciprian Mega a avut, miercuri seară, o primă reacție publică, prin care își dezvăluie identitatea și respinge categoric toate insinuările apărute în ultimele zile, subliniind că „homosexualitatea nu are ce căuta în biserică” și că „lucrurile de care sunt acuzat nu le-am făcut nici măcar cu soția mea”.

Replica acestuia a fost publicată de site-ul Bihon.ro, care precizează că este vorba despre preotul Andi Constantin Bacter, consilier al episcopului Sofronie Drincec și chiar purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe. Identitatea sa nu a fost făcută publică până acum de BIHOREANUL date fiind chestiunile intime aflate în discuție.

„E un incident calomniator de la un capăt la altul, care mă vizează pe mine, punctual. Eu, plângerea penală pe care am făcut-o, n-am făcut-o împotriva preotului Ciprian Mega și nici împotriva protopopului Simion Goga. S-a făcut in rem, împotriva situației calomniatoare în care mă aflam”, spune Bacter în declarația menționată.

Consilierul Episcopiei susține că imaginile trimise de preotul Mega protopopului Goga ar fi trucate și, la văzul lor, ar fi fost „stupefiat complet”. „Nu am știut cum să reacționez într-o primă fază și, bineînțeles, am făcut o plângere penală... Nu am putut admite nicio secundă ca integritatea mea să fie călcată în picioare, ca numele familiei mele să fie tras în acest scandal, în mod calomniator și mincinos”.

Bacter susține „cu asupra-măsură” că, „din punctul de vedere al integrității mele morale, nu am nicio amestecare de acest fel”, ba chiar pe problema homosexualității s-ar fi exprimat și când a fost invitat să comenteze manifestările LGBTQ+ în Oradea, fiind „vioara întâi, care am scris împotriva acestor realități”. „Homosexualitatea nu are ce căuta în biserică, sunt pentru sancționarea homosexualilor”, a spus preotul, potrivit Bihon.

Consilierul Episcopiei neagă, de altfel, în bloc orice insinuare adusă la adresa sa. „Lucrurile de care sunt acuzat nu le-am făcut nici măcar cu soția mea, limbajul de care sunt acuzat în acele mesaje nu l-am folosit niciodată. Se va dovedi cât se poate de limpede că lucrurile acelea sunt false, adevărul va ieși la suprafață... Nu am nicio îndoială că Dumnezeu va face lumină, va face dreptate. Nu ai cum să îți bați joc de un om curat”, a mai transmis preotul.

În ce privește tăcerea Episcopiei Ortodoxe pe marginea scandalului, Bacter a spus că „Episcopia tace pentru că vrea pace, nu dă apă la moară, calomniile mă vizează pe mine ca persoană, episcopia nu are nicio implicare în asta”, iar despre promovarea sa spectaculoasă, în ciuda vârstei tinere, că se datorează exclusiv educației sale, nicidecum vreunei relații speciale cu episcopul Sofronie.

„Faptul că am ajuns consilier la episcopie atât de tânăr se datorează rezultatelor mele foarte bune la școală. Am fost olimpic național în trei rânduri, am fost șef de promoție la liceu și la facultate. Am fost plecat cu bursă la o facultate extraordinar de bună din Belgia. Nu pot lăsa să fiu călcat în picioare în ultimul hal”, a spus Bacter, invocând, în finalul declarațiilor, aceeași judecată divină la care fac apel și contestatarii săi.

„Dumnezeu să vadă și să judece, că la el e adevărul. Și pentru adevăr, eu personal, Bacter Andi Constantin, mă duc până la capătul lumii, până la Haga dacă e nevoie, pentru cinstea mea și a familiei mele!”, a mai declarat consilierul eparhial pentru Bihon.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!