Cum pe propriul stadion se fac lucrări de înlocuire a gazonului, echipa arădeană de fotbal UTA va disputa următoarele jocuri de „acasă” la Oradea, pe Stadionul „Iuliu Bodola”, unde vor fi făcute anumite investiții și ajustări pentru găzduirea unor meciuri din Superliga națională.

Primul joc va avea loc pe 20 octombrie, când UTA se va duela cu Rapid Bucureşti, biletele urmând să poată fi cumpărate online de pe site-ul clubului arădean.

E nevoie de investiţii

Arădenilor le-a surâs de la început ideea de a susţine jocurile considerate acasă la Oradea, unde şi suporterii lor pot ajunge mai uşor. După inspecţiile stadionului, care au fost făcute de o comisie formată din reprezentanţi ai forurilor federale, dar şi ai clubului arădean, ai Primăriei municipiului Oradea, ai CSM Oradea, care are în administrare Stadionul „Iuliu Bodola” şi ai instituţiilor de securitate, conducătorii UTA au aflat că au de lucru şi de investit pentru a aduce stadionul la standardele cerute pentru meciurile primei ligi.

„Împreună cu cei de la Oradea, cu Primăria şi CSM, am ajuns la o înţelegere ca să aducem la standardele minimale cerute acest stadion. Sunt cheltuieli destul de mari, ne costă şi nocturna, pe care va trebui să o plătim după data de 1 noiembrie, căci până atunci este închiriată de Oradea. Sunt multe chestii pe care trebuie să le rezolvăm, trebuie construite platforme pentru camerele video, o cabină pentru comentatori, asigurate condiţiile pentru VAR, vor trebui instalate camere de supraveghere pe stadion, de asemenea, o poartă de intrare, cea de la peluză, va trebui repusă în funcţiune, dar şi multe alte chestiuni pe care trebuie să le rezolvăm. Ne-am asumat acest lucru şi împreună cu cei de la Oradea le vom rezolva”, a declarat pentru BIHOREANUL, Attila Broșovszky, managerul general al clubului UTA.

Și numărul de locuri va fi mărit, după ce se vor mai monta încă 250 de scaune într-un colț. În aceste condiții, Stadionul Iuliu Bodola ar urma să aibă circa 12.000 de locuri pe scaune.

Anunţ către fani 

Clubul arădean a publicat miercuri o nouă informare referitoare la mutarea temporară la Oradea.

„Independent de voința clubului, echipa noastră este din nou în situația de a-și părăsi temporar casa, după episoadele «Otto Grefner» din Șiria și «Motorul». Ținând cont de situția infrastructurii stadioanelor din zonă, de intenția de a oferi condiții cât mai bune echipei și nu în ultimul rând de dorința noastră de a crea cel mai mic disconfort suporterilor și spectatorilor, s-a stabilit ca următoarele meciuri din Superligă și Cupa României în care clubul nostru este considerat organizator (gazdă) să se dispute pe stadionul ”Iuliu Bodola” din Oradea. Pentru omologarea acestui stadion, clubul și-a asumat cheltuieli financiare importante, cheltuieli necesare aducerii stadionului din Oradea aproape de standardele Superligii”, a transmis miercuri seara conducerea clubului arădean.

Abonamentele emise de UTA vor fi valabile la aceste meciuri de la Oradea. Biletele vor fi puse în vânzare online pe site-ul www.uta-arad.ro. „Biletele se vor putea achiziționa online înaintea fiecărui meci, iar cele în format fizic se vor comercializa în funcție de disponibilitate”, a mai spus Attila Broșovszky.

Biletele se vând online 

Astfel, bihorenii care vor dori să participe la jocurile echipei UTA de pe Stadionul „Iuliu Bodola” vor trebui să urmărească canalele oficiale de informare ale clubului arădean, respectiv pagina de Facebook, contul de Instagram şi site-ul clubului, pentru a afla când vor fi puse în vânzare biletele de intrare la meciurile de la Oradea. Conform managerului, de regulă, acestea „sunt cuprinse între 30 şi 45 sau 50 de lei”.

Primul joc pe care UTA îl va disputa la Oradea, pe Stadionul „Iuliu Bodola”, va fi cel împotriva echipei Rapid Bucureşti, în Superliga Națională, vineri, 20 octombrie, cu începere de la ora 21. Apoi, vor urma alte dueluri interesante, cu Universitatea Craiova în Cupa României (programat în jurul datei de 1 noiembrie) şi cu Dinamo în Superligă (pe 6 noiembrie).

Reamintim că echipa arădeană UTA este nevoită de să mute de pe Arena „Francisc Neuman”, unde îşi dispută jocurile de pe teren propriu, întrucât autorităţile arădene au luat decizia de a schimba în această perioadă gazonul stadionului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!