Jurnalistul Alex Nedea, de la Recorder, a publicat pe blogul său un fel de top al medicilor din toată țara, care sunt considerați buni și care nu iau „atenții”, în urma recomandărilor primite de la pacienţi, lista cuprinzând aproape 300 de nume. Sunt nominalizați și medici orădeni. Vezi mai jos care sunt aceștia!

Demersul - intitulat "Harta binelui din spitalele de stat" - a pornit în luna decembrie, după ce jurnalistul a fost internat într-un spital din Bucureşti şi a constatat "decesul plicului".

"Obişnuit cu poveştile anilor `90 despre cum «mori cu zile dacă nu dai ceva», am încercat să înţeleg dacă am fost martorul unor excepţii sau lucrurile s-au schimbat semnificativ în sistem. Aşa că am cerut cititorilor să îmi spună dacă şi ei au fost trataţi corect de personalul medical dintr-un spital de stat, fără să trebuiască să dea cuiva vreo «atenţie». Au urmat sute de mesaje cu nume de spitale şi de secţii unde oamenii au avut numai cuvinte de laudă la adresa medicilor cărora nu le băgaseră nimic în buzunare sau la care încercaseră şi fuseseră refuzaţi", a scris jurnalistul, luni, pe blogul său, alexnedea.ro, reamintind şi harta acestor spitale.

Pe listă se află marcat şi Spitalul Județean din Oradea.

În postarea făcută luni, jurnalistul a explicat că, în urma recomandărilor primite pe blog, a revenit, cerând pacienţilor şi numele medicilor, căci "harta însemna, de fapt, nu instituţii, ci unii profesionişti din interior care îşi fac treaba cu onoare".

În urma a sute de mesaje, s-au strâns "aproape 300 de nume", furnizate de pacienţi care i-au scris, iar 9 dintre aceştia sunt din Oradea.

De precizat, însă, că lista, realizată exclusiv pe baza părerilor furnizate de internauţi, este una subiectivă, bazându-se strict pe experienţa proprie a acelor pacienţi, iar faptul că de pe ea lipsesc alţi medici recunoscuţi pentru profesionalismul lor este o întâmplare.

De altfel, şi jurnalistul precizează că este "Lista incompletă a medicilor din spatele hărţii binelui din spitalele de stat - întocmită de cititorii acestui blog".

Cert este că pe lista publicată de Alex Nedea se regăsesc: chirurgul Dănuţ Dejeu, urologul Mihai Vârlan, chirurgii Ioan-Corneliu Negrini şi Adrian Tirla, neuroloaga Monica Sabău, neurochirurgii Andreea Mogyoros şi Alin Blaga, gastroenterologul Ciprian Brisc şi chirurgul plastician Ionel Botnaru.

"Aşadar lista nu este completă. Şi nici perfectă. Dar scopul acestui catalog este unul important: fenomenul şpăgii în spitale este întreţinut şi de pacienţii speriaţi că trebuie să dea neapărat "atenţia cuvenită" pentru a avea parte de un tratament corect. Scopul acestei liste este să le dea acestor pacienţi curaj să renunţe la acest obicei nociv pentru sistemul sanitar. Iar acest nărav se poate vindeca numai prin puterea exemplului. Aceasta e o listă cu trei sute de exemple care nu sunt date de mine, ci de alţi 300 de pacienţi care depun mărturie că există în sistem aceşti medici corecţi", mai precizează jurnalistul Alex Nedea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!