Oradea găzduieşte, în premieră pentru România, Conferinţa Internaţională de Tehnologie Medicală SSIMA: Imagine Healthcare.

"O ocazie nesperată"

Potrivit unui comunicat transmis luni de Primăria Oradea, evenimentul este unic în Europa de Est. Şcoala de Vară Internaţională de Imagistică pentru Aplicaţii Medicale (International Summer School on Imaging for Medical Application – SSIMA), aflată la a patra ediţie, reuneşte în perioada 5 - 10 septembrie în sala mare a clădirii municipalității, aproape 200 de medici, doctoranzi, profesori şi specialişti în tehnologie medicală, arată informarea.

"Fără tehnologie, fără inteligenţă artificială, fără preocuparea personalului medical de a-şi însuşi modul de funcţionare a acestor tehnologii inovative, posibilitatea de diagnostic şi de tratament sunt mult reduse. Din fericire, avem această ocazie nesperată de a accesa informaţii de ultim moment din tehnologia din domeniul medical şi din IT", a declarat în deschidere managerul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, dr. Gheorghe Carp, conform comunicatului.

Potrivit managerului, conferinţa constituie "o ocazie nesperată de a putea lega acele contacte care să ne ajute să evoluăm într-un timp foarte scurt către scopul nostru de a fi un spital smart".

Practică pe un robot chirurgical

Scopul SSIMA este de a aduce la un loc inginerii, oamenii de business şi medicii pentru a crea o comunitate tehnică şi medicală care să dezvolte domeniul medical din ţară.

"Este primul eveniment de acest gen din România, în care un spital îşi deschide porţile către tehnologie pentru a aduce inovaţiile aproape de medici. Avem un robot chirurgical adus din Anglia pentru acest eveniment pentru a fi arătat medicilor, care îl vor putea testa, prin demonstraţii live, dar şi alte inovaţii tehnologice care folosesc inteligenţa artificială", a declarat, conform aceluiași comunicat, Elena Ovreiu, fondator al SSIMA.

Conferinţa reuneşte peste 40 invitaţi, printre care profesori de renume internaţional de la Harvard, Oxford, Johns Hopkins, Stanford, precum şi miniştri şi secretari de stat.

Aceştia vor aborda teme legate de digitalizarea spitalelor, tehnologii care folosesc inteligenţa artificială, precum colonoscopia digitală, patologie digitală, chirurgie robotică şi medicină de precizie.

Inovația și medicina

SSIMA urmăreşte dezvoltarea inovaţiei în domeniul tehnologiei medicale în România, aducând împreună lideri mondiali, cercetători, studenţi, antreprenori şi formatori de opinie din domeniile academic, afacerilor şi medicinei.

Conferinţa este organizată în parteneriat cu Primăria Oradea şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, sub egida celei mai prestigioase societăţi profesionale din acest domeniu, The Medical Image Computing and Computer Assisted Intervention Society (MICCAI).

Totodată, evenimentul are loc cu susţinerea Universităţii Politehnica din Bucureşti, a Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) şi a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!