Administrația Națională de Meteorologie a emis marți seara o avertizare imediată de cod portocaliu de furtuni, însoțite de grindină, în Oradea și o serie de alte localități din Bihor.

În urma acesteia, ISU a transmis, la ora 18.39, un mesaj Ro-Alert, sfătuind locuitorii acestor zone să se adăpostească.

Conform ANM, avertizarea de cod portocaliu este valabilă de la ora 18.43 până la ora 20 în Oradea, Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai, Sânmartin, Tileagd, Diosig, Oșorhei, Brusturi, Nojorid, Tăuteu, Șimian, Sălard, Curtuișeni, Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Ineu, Derna, Sârbi, Sălacea, Borș, Girișu de Criș, Roșiori, Tarcea, Abrămuț, Cherechiu, Ciuhoi, Cetariu, Buduslău, Tămășeu, Săcădat, Paleu, Spinuș, Viișoara.

„Se vor semnala averse torențiale care vor acumula 25...35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină”, spun meteorologii. 

În unele zone, furtuna s-a dezlănțuit înainte de emiterea acestei avertizări de cod portocaliu. De pildă, în Ineu au fost averse și a căzut grindină. 

Merită precizat, însă, că tot județul Bihor se afla deja miercuri sub cod galben de vreme rea. 

Cu câteva ore înainte, au fost avertizări de cod portocaliu, de scurtă durată, și în zone ca Vașcău și Salonta. 

Luni seara, o vijelie a distrus o parte din noul gard al Aeroportului Internațional Oradea, provocând și alte stricăciuni. Vântul a bătut atunci cu 120 km/h.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!