Vandalizările din Oradea au ajuns la un nou nivel, mult mai violent. Dacă până acum autorii de graffiti clandestin din oraș se rezumau să își scrie pe pereți numele sau mesaje „cuminți”, au apărut și mesajele xenofobe și care îndeamnă la crimă.

Pe o clădire cu pereți din sticlă aflată la parterul unui bloc de pe Bulevardul Dacia au apărut mai multe mesaje care încurajează crima împotriva minorităților sexuale.

Cuvintele „Kill LGBT”, adică „Omoară LGBT”, acronim care reprezintă comunitatea homosexualilor, bisexualilor și transexualilor, au fost scrise pe mai multe dintre vitrinele clădirii. Autorul sau autorii au folosit un spray de culoare neagră, același cu care pare că a fost scris și un alt mesaj, „Udă pământu”.

Pe aceleași vitrine mai sunt și alte desene fircălite, inclusiv în alte culori.

Așa cum BIHOREANUL a scris, Oradea se confruntă cu o „pandemie” de graffiti. Mobilierul urban, clădiri din oraș, mijloace de transport public, toate sunt murdărite de pretinșii artiști stradali, iar autoritățile nu reușesc să oprească fenomenul. În mai multe rânduri, Primăria a făcut apel la orădeni să sesizeze Poliției Locale orice vandal observat că provoacă distrugeri în oraș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!