Primăria vinde, începând de vineri dimineaţă, măşti chirurgicale pentru protecţia orădenilor, prin cele 12 chioşcuri OTL, la preţul de 2 lei bucata. La același preț, vor fi găsite măşti la intrarea în pieţele orădene, precum şi în clădirea Primăriei.

"Nu ne mai rugăm de ei..."

"Având în vedere că, din păcate, farmaciştii orădeni nu au intrat în acea înţelegere de a vinde măşti furnizate de Primărie la un preţ plafonat la 3 lei, nu ne mai rugăm de ei. Vom vinde măşti prin intermediul chioşcurilor OTL la un preţ de 2 lei. Este un efort pe care oraşul îl face pentru a oferi un preţ accesibil, astfel încât orădenii să îşi poată vedea de viaţă", a declarat pentru BIHOREANUL, primarul Ilie Bolojan.

Măştile sunt produse chiar în Bihor, de o companie locală, şi sunt achiziţionate de Primărie, prin Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea.

Masca de protecţie va deveni obligatorie atât la urcarea în mijloacele de transport în comun, cât şi la intrarea în pieţele orădene ori în clădirea Primăriei. "Nimeni nu va putea intra în Primărie ori în pieţe fără să poarte mască ori să îi fie măsurată temperatura pentru a nu prezenta simptome de infectare cu COVID-19", a spus Bolojan.

Ambalate în pungi

Vineri dimineaţă, OTL şi-a redeschis 12 din cele 16 chioşcuri de vânzare a biletelor, a căror activitate a fost suspendată pe durata stării de urgenţă.

Operatorul de transport în comun a preluat 15.000 de măşti chirurgicale pe care le va distribui vânzătorilor. "Am distribuit tuturor chioşcurilor măşti ambalate câte una sau câte cinci, astfel încât să nu se contamineze", a declarat BIHOREANULUI directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

Societatea a comandat deocamdată 15.000 de măşti chirurgicale, dar va suplimenta numărul în cazul în care va avea cerere. "Vom face o analiză după o săptămână pentru a vedea care este necesarul de măşti pentru Oradea şi, în funcţie de cerere, vom comanda mult mai multe", a spus Revnic.

Potrivit prevederilor legale, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe şi instituţii publice. Aceasta trebuie să acopere gura şi nasul.

UPDATE: Preţul măştilor, scăzut la 1,5 lei 

Prima serie de măşti puse în vânzare, vineri, la chioşcurile OTL s-a epuizat. Măştile chirurgicale s-au vândut cu 2 lei, dat fiind că, iniţial, acestea s-au distribuit ambalate individual.

Potrivit primarului Oradiei, Ilie Bolojan, de vineri, după ora prânzului, când chioşcurile OTL vor fi reaprovizionate, măştile se vor vinde la preţul de 1,5 lei bucata, preţul cu care sunt şi achiziţionate.