Pictează de la 5 ani, iar lucrările sale, majoritatea în acrilic și inspirate din natură, sunt apreciate în țară, dar și peste hotare, în cadrul unor saloane în Dubai sau Paris.

Acum în vârstă de 11 ani, micul pictor orădean Dragoș Dobocan și-a trecut în portofoliu o nouă expoziție la Paris, la sediul UNESCO, în cadrul unei seri culturale internaționale intitulate „Arts et traditions du Monde” (Artele și tradițiile lumii), unde și-a etalat 50 de lucrări în acrilic, tehnica sa preferată.

Evenimentul a avut loc luni, 21 octombrie, și a reunit artiști din întreaga lume, inclusiv din Japonia, China, Franța, Portugalia, România și Liban. Dragoș a fost singurul copil invitat să participe, alături de artiști consacrați.

Pe lângă Dragoș, România a fost reprezentată și de artista plastică Daniela Brosset, o orădeancă stabilită în Franța, cea care l-a și descoperit pe Dragoș.

Tânărul artist orădean a fost invitat la UNESCO după ce a impresionat publicul și artiștii prezenți la Salonul Internațional de Artă Contemporană „Art - Shopping”, desfășurat între 18 și 20 octombrie 2024, la Carrousel du Louvre din Paris.

Maria Arouss Achmar, președinta Association Internationale de Diplomatie Culturelle - Delegation de Liban, a fost cea care l-a remarcat la Salon și l-a recomandat conducerii UNESCO Community Association.

„Dragoș este un artist care a crescut sub aripa unei mame iubitoare, inteligente și ambițioase. Este talentat, pasionat de arta sa și în căutarea constantă a perfecționării. Asta am observat eu la el. Este al doilea an consecutiv în care îl primesc pe acest artist român în galeria mea în cadrul Salonului Internațional de Artă Contemporană „Art-Shopping”, unul dintre cele mai cunoscute din lume, și chiar sunt foarte mândră de el”, a declarat Maria Arouss Achmar.

Dragoș Dobocan, fiul jurnalistei Crina Dobocan, este elev în clasa a V-a al Școlii Gimnaziale „Dacia” din Oradea și studiază pictura de la 5 ani. El a început cursurile de pictură la Atelierul „Mânuțe Fermecate” din Oradea, continuând la Academia de Arte „Marina Căpățînă” din București. A absolvit cursurile Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, la clasa profesoarei Florence Sabău.

A participat la mai multe concursuri naționale și internaționale de pictură și este unul dintre beneficiarii programului de promovare a talentelor MOL România și al Fundației pentru Comunitate din Cluj Napoca.

Dragoș Dobocan are deja în portofoliu mai multe expoziții de pictură organizate atât în România, cât și în străinătate, la Paris și Dubai, atrăgând atenția criticilor și publicului prin talentul său și expresivitatea lucrărilor sale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!