O sumedenie de adolescenți s-au grupat, sâmbătă, la Cetate, unde s-a organizat cel mai mare concert de trap din Oradea! 

11 artişti şi DJ au făcut publicul minor să ţopăie ore în şir pe piese ritmate devenite virale pe "Insta" şi "TikTok" cu mesaje explicite despre viaţa de stradă, sex, consum de droguri, bani şi maşini, într-un limbaj dur, punctat cu expresii interzise minorilor.

Cum n-a văzut Oradea

Ping Pong Nights a urcat pe scena din curtea palatului princiar al Cetăţii Oradea DJ precum Kappa, Marinescu şi Sauce şi artişti ca Rutka & Andru, 1Vlad1, Cronos şi Lil Cagula la Mobtrap, Albert NBN, Azteca şi Bvcovia.

Dacă adulţilor aceste nume nu le spun mare lucru, publicul cu mult sub vârsta majoratului, asistat de câteva mămici privind de pe margine cu mâna la gură, ştia versurile pe de rost.

"Suge sufletuʼ din mine, e femeia ta..."

Mustind a "viaţă de stradă", piesele au vorbit despre greutăţile vieţii („vin mascaţii, fug drogaţii / sar pe geamul de la baie, mai ceva ca evadaţii / îmi sunt fraţii şi-avocaţii / un sifon a sifonat, agitat ca agitaţii”), romantismul primelor iubiri ("suge sufletuʼ din mine, e femeia ta / se vede că nu-ţi convine, m-am jucat cu ea / am trimis-o iar la tine, dala dumla, dumla da") şi inevitabilele dezamăgiri ("de câte ori mă mai minţi / nu eşti tu, ci-altcineva / ai uitat de omuʼ care ţi-ar fi coborât o stea / te rog, pleacă de-aici, ai ajuns o tinichea").

De altfel, dezinvoltura mesajelor a şi revigorat în ultimii ani hip-hop-ul "prăfuit" prin noul curent trap definit printr-o combinaţie dintre cuvintele "trap" (n.r. capcană), definind în argoul din Atlanta o casă folosită doar pentru traficul de droguri, şi mult prea cumintele "rap". Iar din SUA a ajuns rapid în România via „Insta” și „TikTok”...

"Oradeaaa, ruuupeee-ţi capuuuu!"

Potrivit organizatorilor, de-a lungul celor opt ore de show prin curtea Cetăţii au trecut circa o mie de spectatori.

Fetiţe cu părul întins, ochii cerniţi cu machiaj îndrăzneţ şi tricouri negre şi băieţi cu hanorace inscripţionate sau, dimpotrivă, la bustul gol au "hăituit", pe rând, artiştii la coborârea pe scenă, pentru autografe, cu entuziasmul celor mai autentici "groupies".

Publicul s-a mai rărit spre seară, când parte din mămici și tătici au început să sune dând "stingerea", dar cei rămași au fost tot energici.

"Oradeaaa, ruuupeee-ţi capuuuu!", a strigat un artist în microfon, iar adolescenții au țopăit, au cântat și au dat flash-uri cu telefoanele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!