Ministerul Educaţiei, condus de PNL-ista Ligia Deca, apropiată preşedintelui Klaus Iohannis, nu pune prea mare preţ pe transparenţă şi respectarea legilor.

În vară, BIHOREANUL a cerut instituţiei să comunice o serie de informaţii privind abandonul şcolar, cum ar fi numărul elevilor români care s-au lăsat de şcoală în ultimul deceniu, numărul absolvenţilor de liceu care nu s-au înscris la bacalaureat ori numărul sesizărilor făcute de profesori pe numele părinţilor care şi-au retras copiii de la şcoală.

Deşi, în mod normal, Ministerul lui Deca ar trebui să aibă aceste informaţii la îndemână, dat fiind că deja de câţiva ani derulează programe de prevenire a abandonului şcolar, virând unităţilor de învăţământ sume importante de bani din fonduri europene, solicitarea a rămas fără răspuns, de 3 luni.

Mai mult, slujbaşii biroului de presă nu se sinchisesc să răspundă nici mesajelor sau apelurilor prin care li se cer informaţii privind răspunsurile pe care nu le trimit, în ciuda faptului că Legea 544/2001 îi obligă să răspundă oricărei solicitări venite din partea unui cetăţean în cel mult 30 de zile.

Mai ştii, poate şi-au abandonat munca, preferând doar să încaseze salariile...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!