Senatorul PSD Florian Bodog are mari şanse să se numere între primii beneficiari ai recentei decizii a Curţii Constituţionale a României, care a declarat neconstituţională prevederea din Legea Educaţiei ce permite ministerului de resort să anuleze titlurile de doctorat ale plagiatorilor.

Aşa cum Bihorel a scris, după ce a rămas fără titlul de doctor primit de la Universitatea de Vest Timişoara pentru o lucrare copiată, Bodog a dat în judecată Ministerul Educaţiei, iar procesul de la Curtea de Apel Oradea e tărăgănat de un an şi jumătate. Zilele trecute, a primit o nouă amânare, din cauza deciziei CCR, aşa că judecata se va relua la toamnă, cu speranţa că până atunci "constituţionalii" îşi vor motiva decizia.

În schimb, Curtea de Apel a hotărât acum să-l amendeze pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cu 700 lei, pentru ditamai blatul: de luni bune, Ministerul nu răspunde solicitării judecătorilor de a transmite documente, magistraţii stabilind deja mai multe amenzi Ministerului.

Acum, au decis să-l ardă la buzunar pe conducătorul autorităţii, adică pe ministrul însuşi. Vorba vine, că pentru Cîmpeanu, amenda de 700 lei probabil reprezintă banii de cafea. Care pot fi aruncaţi pe geam, pentru un prieten ca Bodog...