Scafandrii de luptă au intervenit, duminică seară, pentru distrugerea unei mine care plutea în derivă, la o distanță de 3,6 km în largul țărmului românesc.

Ministerul Apărării a anunțat că operațiunea din raionul militar Eforie a fost finalizată în mai puțin de două ore.

„Scafandrii de luptă EOD au executat, în seara zilei de duminică, 31 iulie, o misiune de intervenţie pentru neutralizarea şi distrugerea unei mine marine, care se afla în derivă, la o distanţă de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie. Echipa de scafandri ai Forţelor Navale şi-a început misiunea în jurul orelor 19.30 şi s-a deplasat la faţa locului cu două ambarcaţiuni rapide, unde a aplicat procedurile operaţionale standard pentru astfel de intervenţii”, a transmis ministerul, într-un comunicat de presă, citat de news.ro.

Scafandrii militari au constatat că mina era de tip YAM și reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, așa că au transportat-o și au distrus-o prin explozie.

De la începutul războiului din Ucraina, a fost a doua intervenție a Forțelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine care provine din zona beligerantă, a mai transmis Ministerul Apărării. 

Prima mină marină a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!