Un fost handbalist orădean în vârstă de 62 ani a fost găsit mort, luni, pe strada Horea din centrul municipiului Oradea, cazul fiind investigat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor unde s-a deschis un dosar pentru moarte suspectă.

Potrivit managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, dr. Liciniu Venter, victima a fost găsită luni dimineaţă, în jurul orei 7.30, de un orădean care îşi plimba câinele pe strada Horea din centrul Oradiei. "Persoana a sunat la 112, dar echipajul care a ajuns la faţa locului nu l-a putut resuscita. Suferise un infarct, din câte mi-au explicat colegii, şi a fost găsit mult prea târziu", a declarat Venter.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Gligor Sabău, a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, că în cauză s-a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei.

Victima, un fost sportiv apreciat

"Cauza morţii se va cunoaşte după primirea raportului medicilor legişti. Din datele preliminare, bărbatul în vârstă de 62 ani nu a fost victima vreunei infracţiuni", a declarat Sabău.

Victima se numeşte Dorin (Doru) Drăgan (foto) şi, potrivit comentatorului sportiv Victor Mihalcea, a fost handbalist la Constructorul Oradea, în echipa condusă de antrenorul Gigi Ionescu.

"Un munte de om şi de bunătate a plecat să alerge, ca pe vremuri, spre semicercul advers. Din păcate nu s-a mai întors acasă. El era omul care ne făcea să râdem, era mereu cu zâmbetul pe buze şi cu o vorbă de duh. O să ne lipsească. Drum lin spre veşnicie Doru Drăgan", a scris pe pagina sa de Facebook Mihalcea.

Un om care a iubit sportul

Şi foştii săi colegi de la Constructorul Oradea, precum Adrian Rus şi Nicuşor Vaşadi, au doar cuvinte de laudă despre Doru Drăgan, spunând despre el că a fost un mare handbalist, dar şi un mare om, care a iubit sportul şi a făcut mişcare până în ultimul moment.

Constructorul a fost singura echipă orădeană cu palamers bogat în handbalul românesc.

Formaţia orădeană a avut parte de un grup de jucători de primă mână. Doru Drăgan alături de Dumitru Giura, Venu Târniceru, Mircea Sânmărghiţan şi alţii au avut curajul să se bată de la egal la egal cu echipele mari din România.

"Erau anii în care handbaliştii orădeni, cu Doru Drăgan în teren, se băteau de la egal la egal cu marile forţe europene, Steaua, Dinamo, Minaur Baia Mare sau Poli Timişoara", îşi amintesc iubitorii handbalului din Oradea despre perioada bună a celor de la Constructorul.

Doru Drăgan s-a născut la Oradea, a făcut junioratul în oraşul de pe Criş, după care a plecat la Petroşani, unde a făcut facultatea şi unde a jucat pentru echipa locală. Apoi, a evoluat în prima divizie la Dacia Piteşti, pentru ca pe finalul anilor 80 să se reîntoarcă la Constructorul Oradea, unde a jucat şi după revoluţia din 1989.

Colegii Adrian Rus şi Nicuşor Vaşadi spun despre el că a fost un foarte bun pivot, un jucător care "de multe ori trăgea echipa după el", dar şi ca om, fiind "unul pe care te puteai baza oricând".

După ce şi-a încheiat activitatea sportivă, Doru Drăgan a încercat revitalizarea handbalului masculin orădean înfiinţându-şi propriul club, Activ Oradea, club care a dat mai mulţi jucători actualei echipe orădene de seniori, printre ei şi pe fiul său, Alin Drăgan.