Modernizarea străzii Dunărea din Oradea, scoasă la licitaţie de municipalitatea orădeană pentru suma de 7,5 milioane lei plus TVA, a atras patru oferte din partea unor firme de construcţii, toate bihorene.

La concurență...

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Primăria Oradea, termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a lucrărilor de modernizare şi transformare în arteră pietonală străzii Dunărea, care a fost lansată anul trecut, a expirat.

"La începutul acestei săptămâni a avut loc deschiderea ofertelor pentru elaborarea proiectului şi autorizarea lucrărilor (PAC/DTAC), a proiectului tehnic pentru execuţia lucrărilor (PT) şi asistenţa tehnică din partea proiectantului pe perioada executării lucrărilor şi execuţie lucrări pentru amenajarea spaţiului respectiv", a transmis Primăria.

Lista ofertanţilor este formată exclusiv din firme bihorene şi este deschisă de constructorul Flodor Transcom, care a concurat ca ofertant unic, având ca subcontractanţi firmele Proexco, Expertcom şi ACOM Distribuie.

La licitaţie mai concurează asocierile de firme conduse de constructorii: Drumuri Bihor (cu asociatul Lemacons şi subcontractanţii AL.SE.RO, Adenandra, Ritmoteh şi Proexco), Gavella (cu asociaţii Druming Studio şi Drumuri Orăşeneşti şi subcontractantul Ritmoteh) și Construcţii Bihor (cu asociatul Aquacons şi subcontractanţii ACOM Distribuţie şi Drum Construct).

... strada Dunărea se modernizează

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea orădeană are în plan modernizarea şi transformarea străzii Dunărea în arteră pietonală.

"Se va realiza astfel o continuitate a zonei pietonale a străzii Republicii, ca o tratare unitară a întregii zone, pentru punerea în valoare a obiectivelor turistice, asigurarea unui acces pietonal corespunzător şi o zonă de recreere adiacentă obiectivelor din zonă", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Lucrările vor viza desfiinţarea celor 150 de locuri de parcare cu plată din zonă, cu excepţia celor 10 locuri de parcare pentru taxi din strada Republicii, a 5 locuri din faţa sediului Casei Judeţene de Pensii Bihor şi a 11 locuri de parcare de domiciliu situate în capătul arterei dinspre strada Mihai Eminescu.

Printre altele, pe strada Dunărea, lucrările vizează pavarea arterei cu porfir, amenajarea unei piaţete publice, realizarea unei piste pentru biciclete, montarea de iluminat public inteligent, îngroparea cablurilor în subteran, plantarea de arbori, reamenajarea peisagistică a zonei şi multe altele.

Municipalitatea orădeană îşi doreşte să finanţeze lucrările din fonduri europene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!