Cele două fete în vârstă de 10 şi 12 ani din Vama Buzăului, judeţul Braşov, care au fost răpite şi violate de un bărbat, care s-a împrietenit recent cu mama lor și cu partenerul ei de viață, au fost violate în repetate rânduri de agresorul lor. Individul, pe numele său Constantin Zapan, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică seara. 

Mărturiile mamei

Potrivit site-ului G4media.ro, cele două fete au intrat încă de duminică într-un program de consiliere psihologică şi terapie în cadrul DGASPC Braşov.

Mama fetelor a povestit, duminică, pentru postul de televiziune Antena 3 CNN că ea şi partenerul său s-au împrietenit cu agresorul copilelor în urmă cu câteva săptămâni. „Lucra aici pe stradă, pentru o firmă de construcţii. Punea pavaje şi a zis la un moment dat: "nu-mi faci o cafea, doamnă? Mă duc eu să-ţi cumpăr o pungă de cafea şi zahăr". A adus, i-am făcut cafea, i-am dus afară la poartă. În seara aia (n.r. vineri, când au fost răpite fetele) a venit cu un bidon de bere la noi şi un pachet de ţigări şi zice "doamnă, nu laşi fetele să vină până la noi să facem un grătar?". Şi zice "se joacă şi cu copiii". Am zis că nu. Şi după aia ne-am hotărât amândoi (n.r. soţii) să le lăsăm pe fete două ore. S-au făcut două ore şi am sunat la telefon, dar a fost închis toată noaptea. Am sunat şi la ora 23, şi la 2, şi la 4 şi nimic", a povestit ea.

Ea mai povestit şi că în dimineaţa următoare, adică sâmbătă, a decis să anunţe dispariţia fetelor la 112.

Fără apărare

Site-ul de ştiri Ziare.com notează că în seara de vineri, după ce a luat fetele, Constantin Zapan nu ar fi avut un plan pus la punct, ci doar destinaţia finală a călătoriei: locuinţa sa din comuna Valea Călugărească, judeţul Prahova. De altfel, pe raza acestei localităţi a şi fost identificată, sâmbătă, în jurul orei 17, maşina cu care a circulat bărbatul, iar pe bancheta din spate se aflau cele două fete.

Poliţia Braşov a transmis că fetele au fost ţinute ostatice şi au fost constrânse să întreţină relaţii sexuale cu agresorul lor pe parcursul călătoriei cu maşina. 

Fetele au fost violate şi bătute într-o parcare de pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului şi oraşul Buzău, dar şi în pădurea din localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova, mai arată Ziare.com.

La audieri, bărbatul în vârstă de 42 de ani a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu cele două minore de mai multe ori, dar a susţinut că fetele şi-au dat consimţământul. „În faţa procurorului şi a organelor de poliţie a adoptat o atitudine de recunoaştere, dar mistificând oarecum realitatea, încercând să acrediteze că a comis aceste fapte oarecum cu acordul victimelor, acestea având 10 şi 12 ani şi neavând - dovedită cu certificat medico-legal - nicio activitate sexuală anterioară acestui episod", a declarat, pentru Digi24.ro, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu.

Constantin Zapan a fost reţinut de poliţişti sâmbătă seara, pentru 24 de ore, iar duminică a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta este cercetat de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi coruperea sexuală a minorilor.

Condamnat şi eliberat mai repede

Constantin Zapan se afla în registrul agresorilor sexuali după ce a fost închis pentru că a violat o minoră, în urmă cu mai bine de un deceniu.

"Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile", a mai spus prim-procurorul Claudiu Sandu, potrivit Digi24.ro. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!