Durere nemărginită pentru familia şi apropiaţii motociclistului de 40 de ani mort nevinovat într-un accident rutier produs luni seară în Biharia. Mircea Lațcău, respectat şi apreciat în comunitatea moto din Oradea, a fost condus pe ultimul drum joi după-masă de către familie şi apropiaţi, dar şi de zeci de motociclişti care au mărşăluit pe străzile oraşului până la cimitirul municipal.

Puţin înainte de ora 15, când a fost programată slujba de înmormântare la capela Haşaş, zeci de motocilişti s-au adunat în parcarea de lângă Grădina Zoologică, iar mai apoi au pornit în marş spre locul de unde aveau să-şi ia la revedere, pentru ultima oară, de la prietenul lor Mircea.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de 14 preoţi şi a început după ce motocicliştii şi-au parcat motoarele în jurul capelei.

Înmormântare motociclist mort într-un accident rutier

Sute de oameni, membri ai familiei, prieteni şi cunoscuți au venit să-i aducă un ultim omagiu bărbatului. Avea doar 40 de ani şi era căsătorit din 2014 cu cântăreaţa de muzică populară Ioana Urs, cu care avea împreună un băieţel în vârstă de 5 ani.

Se întorcea de la mecanic...

Unul dintre preoţii prezenţi la ceremonia mortuară a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre cât de mult a iubit Mircea motocicleta, dar şi biserica şi familia.

"Pe cât l-am cunoscut eu, şi l-am cunoscut bine, nu ştiu să fi greşit cuiva, cu ceva, intenţionat. Asta o spune și prezenţa dumneavoastră aici într-un număr atât de mare. A iubit biserica şi pe Dumnezeu, aşa de mult cum a iubit şi motocicleta, dar Dumnezeu l-a iubit pe el mai mult, de aceea l-a şi luat la El atât de repede", a spus acesta în timpul slujbei.

Preotul a făcut și câteva dezvăluiri din ziua accidentului. Când a fost izbit în plin de o cisternă, bărbatul se întorcea de la mecanic. Își pregătea motocicleta pentru o întâlnire cu pasionații care urma să aibă loc chiar în ziua înmormântării lui.

"Astăzi (joi n.r.) ar fi trebuit să participe la o întâlnire moto în sudul ţării, iar pentru că era un om foarte responsabil şi pentru a se încredinţa că motocicleta sa este perfectă din punct de vedere tehnic a dus-o la revizie la un atelier din Sălard, de unde se întorcea când a avut loc cumplitul accident. Iar acum, cu imensă durere pentru noi toţi, în loc ca Mircea să se alăture grupului de motocilişti, au venit ei să-i fie alături la ceas de despărţire şi rămas bun", a adăugat preotul.


(Mircea Lațcău și Ioana Urs)

Impact fatal

Reamintim că tragedia s-a petrecut luni seară, pe DN 19E, la ieşirea din Biharia spre Oradea. Mircea Lațcău rula cu motocicleta lui, un Harley Davidson Electra Glide, spre casă, când, într-o curbă, şoferul unei cisterne care conducea cu viteză prea mare spre Biharia a intrat pe sensul opus şi l-a lovit pe motociclistul care se deplasa regulamentar.

În urma impactului, victima a fost grav rănită şi a murit pe loc, în timp ce şoferul vinovat a fugit de la locul accidentului, revenind însă ulterior.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, iar Biroul Rutier din Poliţia Municipiului Oradea efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a transmis Poliția Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!