Echipa de polo a României și-a încheiat parcursul la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce luni seară a fost învinsă și de Muntenegru cu scorul 7-10. Din lotul României au făcut parte și doi orădeni: portarul Marius Țic și Sebastian Oltean.

Deși nu au câștigat niciun meci din grupa sa, tricolorii au fost aplaudați intens în arena în care și-au terminat aventura olimpică, scrie gsp.ro.

Meciul cu Muntenegru a început bine pentru băieții antrenorului Bogdan Rath, prima repriză fiind și cea mai bună pentru România. Georgescu, Luțescu și Țepeluș au înscris pentru tricolori, în timp ce de partea cealaltă muntenegrenii au punctat prin Vujovic, de două ori, și Vidovic.

În reprizele următoare, atacul României nu a punctat decât o dată, portarul orădean Marius Țic remarcându-se la rândul lui prin parade spectaculoase. Muntenegru s-a distanțat la 7-5 înaintea ultimei reprize. Fulea și Iudean au înscris pentru tricolori, adversarii marcând și ei de trei ori prin Mrsic, Radovic și Popadic.

„România încheie o grupă de foc pe ultimul loc, dar cu cea mai tânără echipă de la Jocuri. Grecia, Italia, SUA și Croația se califică în sferturi, Muntenegru și România părăsesc competiția”, a transmis Comitetul Olimpic Român.

Lotul antrenat de Bogdan Rath a revenit după 12 ani la Olimpiadă, dar a încheiat pe ultimul loc în clasamentul grupei, cu 0 puncte. România a fost înfrântă în fiecare meci, lucru explicabil prin calibrul adversarelor din grupă.

„Astăzi am încheiat parcursul nostru la Jocurile Olimpice 2024. Deși nu am reușit să obținem victoria în ultimul meci, suntem mândri de tot ceea ce am realizat. Am dat totul în bazin și am luptat până la capăt, cu inimile pline de speranță. Băieții au trăit momente și emoții pe care nu le vor uita, unice, reprezentând România la cea mai importantă competiție a lumii. Fiecare meci a fost o provocare, dar și o oportunitate de a reprezenta cu mândrie culorile țării noastre”, a transmis Federația Română de Polo.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!