La 7 ani de când a fost golit de apă, pe motiv că avea infiltrații și era un pericol pentru satele din aval, barajul de la Leșu este tot abandonat.

Administrația Bazinală de Apă Crișuri n-a reușit să găsească o soluție pentru reparațiile necesare, așa că fundul lacului s-a transformat într-o zonă verde sălbatică.

Anul trecut, ABA a promis că va repara barajul cu bani din PNRR, dar, după cum se vede, n-a mișcat nimic...

„Administrația Bazinală de Apă Crișuri a pregătit un portofoliu de șase acumulări care vor beneficia de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență  (PNRR). Printre primele proiecte care va beneficia de finanțare este cel care vizează îmbunătățirea condițiilor de exploatare în siguranță a acumulării Leșu din județul Bihor. Amplasat pe Valea Iad, amonte de localitatea Remeți, barajul acumulării, având o înălțime de 60,50 m și o lungime la coronament de 180 m, va fi reabilitat după cele mai moderne standarde”, transmitea ABA Crișuri în luna decembrie a anului trecut.

Atunci instituția susținea că lucrările vor fi reluate, valoarea investiției fiind de 96.637.013 lei, cu termen de realizare anul 2026. Pe atunci, ABA demarase procedura de achiziție a serviciilor de proiectare.

Citiți pe această temă articolul: „A doua oară cu noroc? ABA Crișuri anunță că are bani europeni pentru barajul Leșu și alte două acumulări din Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!