Guvernul României a decis în ședința de miercuri înființarea unui post de secretar general al Cancelariei Prim-Ministrului, iar Press Hub scrie, citând surse de la Palatul Victoria, că funcția ar fi fost anume introdusă pentru a fi ocupată de o apropiată a lui Emil Boc, Cynthia Curt Deaconescu, originară din Oradea.  

Înalt funcționar public

Introducerea în structura organizatorică a Cancelariei Prim-Ministrului a funcției de secretar general, cu statut de înalt funcționar public, a fost decisă printr-o Hotărâre de Guvern adoptată în ședința care a avut loc miercuri. 

„Prin acest act normativ, se prevede în structura organizatorică a Cancelariei Prim-Ministrului, existența funcției de secretar general, înalt funcționar public, numit în condițiile legii, prin decizie a prim-ministrului, cu încadrarea în numărul de posturi aprobat, prin transformarea unui post vacant existent. Potrivit hotărârii, secretarul general asigură stabilitatea funcționării Cancelariei Prim-Ministrului, continuitatea conducerii și realizarea legăturilor funcționale între structurile acesteia”, se arată într-o informare a Guvernului României. 

De asemenea, secretarul general poate îndeplini și alte atribuții prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare al Cancelariei Prim-Ministrului ori încredințate de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, s-a mai precizat în informare. 

Cu dedicație?

Presshub.ro scrie că graba lui Nicolae Ciucă de a înființa, chiar în ziua a patra a noului an, noul post important ar fi un indiciu că, de fapt, este vorba despre o funcție „cu dedicație”.

Mai mult, citând surse de la Palatul Victoria, Presshub.ro susține că beneficiara noului post va fi Cynthia Carmen Curt, după căsătorie Deaconescu, despre care presa a scris în trecut că este protejata lui Emil Boc. 

Una dintre situațiile în care Cynthia Curt a atras atenția presei s-a petrecut în 2011, când aceasta a fost numită – pe când Emil Boc era premier – în poziția importantă de consul al României la Barcelona, fără ca femeia să aibă cunoștințe sau un background în diplomație, ci doar în domeniul juridic și în relații internaționale. Ea era poreclită atunci în presă „blonda lui Boc”. 

Anterior, ea a lucrat la cabinetul de premier al lui Emil Boc, iar, înainte, i-a fost asistent universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. 

Fiică de avocat, absolventă de Gojdu

După cum BIHOREANUL a scris la acea vreme, Cynthia Curt, născută Butuc, este o orădeancă absolventă de Gojdu, fiică de avocat, care s-a mutat la Cluj, unde a studiat dreptul la UBB.  

Acum, potrivit Presshub.ro, ea ocupă un post de inspector guvernamental în Secretariatul General al Guvernului și, în paralel, este lector universitar la UBB.

Contactată de site-ul menționat mai sus, femeia a negat că postul ar fi fost înființat pentru ea, dar nu a dat alte declarații pe această temă, îndrumându-i pe jurnaliști spre biroul de presă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!