Sosit la Oradea pentru a participa la ceremonia de începere a lucrărilor pentru construirea primei fabrici de cauciucuri cu zero emisii CO2 din lume, cea a companiei Nokian Tyres, premierul Nicolae Ciucă, totodată președinte al PNL, s-a întâlnit cu liberalii bihoreni, lăudând organizația județeană fiindcă este una „fanion” și pe liderul ei, Ilie Bolojan. Ciucă a spus că și Guvernul României a preluat „apetența pentru investiții și dezvoltare” pe care o are Oradea. 

După întâlnirea la care au fost prezenți și alți lideri ai partidului, cum ar fi miniștrii Lucian Bode și Virgil Popescu, Nicolae Ciucă a publicat, pe Facebook, o serie de remarci, subliniind rolul lui Ilie Bolojan la conducerea PNL Bihor. 

„PNL Bihor este o organizație fanion a partidului nostru, nu doar prin rezultatele electorale, cât mai ales prin buna guvernare locală, iar acest lucru este meritul fiecărui liberal de aici și, mai cu seamă, al liderului organizației, Ilie Bolojan. Întreaga organizație PNL Bihor a arătat că ,,se poate" și mă bucur că am putut discuta astăzi cu membrii echipei liberale de aici”, a scris președintele partidului. 

El a adăugat: „Le-am transmis celor prezenți că apetența pentru investiții și dezvoltare de la Oradea și din Bihor am aplicat-o și noi în guvern. Am atras sume record, din fonduri europene și din investiții private, am asigurat o creștere economică robustă de aproape 5% și ne-am atins țintele și jaloanele asumate prin PNRR. Avem astăzi una dintre cele mai reduse rate ale șomajului de la nivelul statelor UE”. 

foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

În fine, el a transmis că vrea ca România „să continue în aceleași linii”. „Anii 2023 și 2024 trebuie să fie ai creșterii numărului de locuri de muncă bine plătite pentru români. Obiectivul nostru în cadrul viitorului Guvern este să aducem mai multă prosperitate, pentru România și pentru fiecare familie din țara noastră. Ambiția PNL este să aducă puterea de cumpărare a românilor cât mai aproape de media europeană și am încredere că, împreună cu organizațiile liberale din țară, vom reuși să creștem simțitor nivelul de trai al cetățenilor”, a precizat premierul. 

Joi, prim-ministrul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită în Oradea, inspectând șantierul viitorului drum de legătură al municipiului cu autostrada A3, iar apoi participând la ceremonia de inaugurare a lucrărilor la viitoarea fabrică a companiei finlandeze Nokian Tyres, care va investi aici 650 de milioane de euro și va beneficia de un ajutor de stat de aproape 100 de milioane de euro. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!