Procurorii DIICOT au descins, miercuri, în noi percheziții la reședințele controversaților influenceri Andrew și Tristan Tate, într-un nou dosar ce vizează acuzații grave.

Conform unui comunicat, procurorii DICOT împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov „au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Ilfov și municipiului București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și spălare a banilor”.

„Audierile se desfășoară la sediul DIICOT – Structura Centrală”, arată comunicatul, precizând că acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

De altfel, presa centrală scrie că frații Tate urmează să fie audiați în cursul zilei de miercuri.

Influencerii au transmis, prin echipa lor de comunicare, că acuzaţiile „nu sunt încă pe deplin clarificate”.

„Deşi acuzaţiile din mandatul de percheziţie nu sunt încă pe deplin clarificate, acestea includ suspiciuni de trafic de persoane si spălare de bani. Echipa legală a fraţilor este prezentă pentru a se asigura că toate formalităţile se desfăşoară în mod corect. Informaţii suplimentare vor fi oferite pe parcursul zilei de astăzi”, arată un comunicat citat de HotNews.

Site-ul menționat amintește că fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, au fost trimişi în judecată într-un alt dosar în luna iunie a acestui an, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, alături de frații Tate au fost trimiși în judecată împreună cu două femei, între care o fostă polițistă, alături de care au pus la cale un întreg mecanism prin care exploatau tinere în vederea traficului de persoane și nu numai.

„Prin rechizitoriul din data de 15.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată (în stare de arest la domiciliu) a 4 inculpaţi, două persoane cu dublă cetățenie, britanică și americană, și doi cetățeni români, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată (față de fiecare inculpat în parte au fost reținute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale și, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, instigare la lovire sau alte violențe și lovire sau alte violențe”, arată un comunicat al DIICOT.

Cei patru sunt acuzați că, la începutul anului 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

În acel dosar, în total, sunt 7 victime identificate în acest caz, toate femei tinere.

Acestea au fost recrutate de cetățenii străini, prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy).

„Prin rechizitoriu s-a solicitat confiscarea mai multor bunuri mobile şi imobile (indisponibilizate și sechestrate): 15 terenuri şi clădiri situate pe raza judeţelor Ilfov, Prahova şi Braşov, 15 autoturisme de lux, 14 ceasuri de lux, 2 lingouri şi o medalie, părţile sociale deţinute în cadrul a 4 societăţi comerciale, sumele de 86.580 lei, 52.650 euro, 17.430 USD şi 10.370 lire sterline şi suma de 21.080508 BTC, existentă în portofele de criptomonedă (aproximativ 384.904,789 USD), precum și obligarea inculpaților la plata unor cheltuieli judiciare avansate de stat în cuantum de 300.000 lei”, au mai arătat procurorii, între altele.

UPDATE: Frații Tate au fost reținuți

În urma audierilor, frații Tristan și Andrew Tate au fost reținuți pe 24 de ore în cursul serii de miercuri.

Ei urmează să fie prezentanți instanței cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!