Comisia tehnică pe probleme de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea a hotărât joi noi restricţii de trafic.

Concurs de alergare

Circulaţia în zona Parcului I.C. Brătianu se va închide în prima jumătate a zilei de sâmbătă.

"În data de 10 februarie, între orele 08:00 - 13:00, va fi închisă circulaţiei rutiere strada Parcul I.C. Brătianu în zona hotelului Elite, iar între orele 08:00 - 11:00 se va închide şi strada Schiff Ernő (n.r. din marginea parcului)", a anunţat Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Măsura a fost luată la cererea clubului X Terra Sport Bihor pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a concursului de alergare "Erbaşu Oradea City Trail".

"Restricţiile de circulaţie vor afecta doar zona din partea hotelului Elite. Pe cealaltă parte a Parcului Brătianu se va circula în continuare ca şi acum", a explicat pentru BIHOREANUL coordonatorul comisiei, viceprimarul Marcel Dragoş.

Ocoliţi strada Cazaban!

Ulterior, începând de joi, 15 februarie, Comisia de circulaţie a aprobat închiderea timp de o săptămână a unei porţiuni din strada Alexandru Cazaban.

Restricţiile vor viza tronsonul delimitat de străzile Grigore Erofte şi Lăpuşului situat în dreptul Casei de Cultură a Tineretului.

"Măsura va fi luată la cererea Companiei de Apă Oradea care are se confruntă cu o surpare apărută pe traseul unei conducte. Traficul va fi sistat pe tot tronsonul amintit, pentru a elimina orice pericol deoarece se va lucra la adâncimi de patru metri", a explicat viceprimarul Marcel Dragoş.

Executanţii şi-ar fi dorit să înceapă lucrările de la începutul săptămânii viitoare, dar reprezentanţii municipalităţii le-au amânat pentru 15 februarie.

"Le-am cerut constructorilor să înceapă doar joi pentru a putea lucra pe perioada vacanţei va fi mai relaxat şi să închidă şantierul înainte de începerea şcolii", a spus Dragoş.

Pe durata lucrărilor, circulaţia auto în zonă va fi deviată pe străzile din jur cum ar fi Lăpuşului şi Meşteşugarilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!