Doar patru dintre cei 13 viitori senatori și deputați din Bihor s-au prezentat la Biroul Electoral Județean pentru a-și prelua personal certificatele de aleși, cei ai principalelor partide afirmând că au înțeles „lecția dată de alegători” prin votul de protest.

Viitorul deputat SOS de Bihor a afirmat că partidul său nu este extremist, ci doar suveranist, și a promis că nu se va manifesta agresiv în forul legislativ, unde pregătește o surpriză pentru reformarea Justiției.

Prin colegi

Înainte să-și încheie activitatea, Biroul Electoral Județean Bihor a înmânat, luni, într-o scurtă ceremonie, certificatele de aleși în viitorul Parlament, însă la aceasta s-au prezentat doar patru dintre cei 13 proaspăt aleși în Senat și în Camera Deputaților.

În numele colegilor din PNL Bihor, deputatul Dumitru Țiplea a preluat și documentele pentru senatorii Ilie Bolojan (aflat la București, în fruntea partidului) și Gheorghe Bota, precum și pentru ceilalți doi colegi din Cameră, Arina Moș și Călin Gal.

La fel a procedat deputatul UDMR Szabó Ödön pentru sine și colega Biró Rozália, precum și pentru senatorul Cseke Attila, și deputata PSD Corina Ene pentru ea însăși și pentru senatorul Aurel Mohan. Certificatul deputatului AUR de Bihor, bucureșteanul Mihail Neamțu, a fost preluat de o colegă de partid, Camelia Gaciu.

Dintre reprezentanții partidelor SOS România și POT, nou intrate în Parlament, a fost prezent doar exponentul celui dintâi, Vlad Andrei Vidra, celălalt, Cristian Emanuel Cîmpean lipsind.

„Toți avem ceva de învățat”

BIHOREANUL a profitat de prilej pentru a-i întreba pe cei patru viitori deputați ce concluzii au tras după alegerile recente, interpretate ca voturi de protest față de clasa politică, reprezentanții PSD, UDMR și PNL grăbindu-se să asigure că și-au însușit lecția dată de alegători.

„Toți avem ceva de învățat, e clar că poporul este supărat pe partidele clasice, e clar că trebuie să ne aplecăm mai mult asupra dorințelor oamenilor, nu doar să ne pozăm cu ei, că întâlnirile cu electoratul trebuie să fie constante, și în timpul mandatului, nu doar în campania electorală”, a spus viitoarea deputată PSD Corina Ene (foto), deocamdată primăriță a comunei Căbești.

Corina Ene

„Noi în campanie nu ne-am ocupat de adversari, de cartea dlui Ciucă sau de Nordisul dlui Ciolacu, noi am avut un program cu care am mers printre cetățeni”, a afirmat UDMR-istul Szabó Ödön, adăugând că politicienii „trebuie să stea cu picioarele într-un lighean cu apă rece”, să „renunțe la aroganțe” și „să-și respecte cuvântul dat”.

„PNL a fost primul partid care și-a învățat lecția dată de electorat”, a zis și liberalul Dumitru Țiplea, arătând că după ce conducerea partidului a fost preluată de Ilie Bolojan alegătorii au votat „oameni care își asumă răspunderea”, dovadă că inclusiv în Bihor de la 36.000 voturi pentru Ciucă la prezidențiale s-a ajuns la 102.000 voturi pentru PNL la parlamentare. Țiplea a mai spus că liberalii știu ce au de făcut și vor face ceea ce au spus și în campanie.

Cu scandal sau cu echilibru?

Întrebat dacă în următorii patru ani va avea o prestație precum a șefei partidului său, Diana Șoșoacă, notorie pentru țipete, îmbrânceli și amenințări, viitorul deputat SOS Bihor Vlad Andrei Vidra (foto) a susținut că va da dovadă de o conduită echilibrată, fără ieșiri agresive.

Vlad Vaida

„Eu nu consider că SOS România este un partid extremist, este un partid suveranist, un partid patriotic, noi ne dorim o schimbare în România și suntem foarte determinați pentru această schimbare, iar legat de conduită nu cred că până acum eu am prezentat o conduită agresivă. O să mă cunoașteți cu timpul”, a spus Vidra.

De asemenea, fiindcă a promis că are în plan o reformare a Justiției, BIHOREANUL l-a întrebat în ce constau principalele direcții ale acestuia, însă Vidra a arătat că deocamdată acest plan este o „surpriză”. „Da, Justiția este pe primul loc în intențiile mele de reformă”, a spus el fără a dori să detalieze, deocamdată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!