Judecătoria Marghita a emis marţi al doilea mandat de arestare preventivă pentru 30 zile pe numele unui hoţ cu state vechi din judeţul Neamţ, Pavel Acozmulesei, trimis în spatele gratiilor săptămâna trecută de Judecătoria Oradea pentru că a încercat să spargă 5 maşini, a jefuit un ABC şi o casă în Bihor. De această dată, acuzaţiile aduse bărbatului sunt mult mai grave: a intrat în casa unei femei, a bătut-o şi a violat-o.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, victima, o bihoreancă în vârstă de 77 ani din localitatea Abrămuţ, a fost atacată în noaptea de 2 spre 3 octombrie, în jurul orei 0.30, iar în urma atacului "a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 4 și 6 zile de îngrijiri medicale".

Agresorul a fost găsit în scurt timp de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bihor şi a fost inculpat pentru viol și violare de domiciliu. Marţi, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Marghita a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Acozmulesei mai poate contesta decizia la Tribunalul Bihor.

Măsura este a doua dispusă pe numele bărbatului. După cum a relatat şi BIHOREANUL, făptașul se află în spatele gratiilor din 6 octombrie, fiind acuzat de comiterea mai multor furturi în zona rurală a judeţului Bihor.

Concret, în noaptea de 26 spre 27 septembrie, a încercat să deschidă portierele de la trei autoturisme parcate în comuna Sârbi, pentru a sustrage bunuri, fără a reuși. Apoi, în jurul orei 3, a răvăşit interioarele a două maşini care fuseseră lăsate cu ușile închise, dar neasigurate, fără a sustrage ceva. În final, în jurul orei 3.15, a spart uşa unui ABC, iar din interior a furat 6.100 de lei, 10 pachete de țigări, mezeluri și alte bunuri, cauzând un prejudiciu total estimat la 7.500 de lei.

Acozmulesei este hoţ cu state vechi, având condamnări pentru spargeri de locuinţe şi maşini, comise în diverse judeţe din ţară încă din 2008. Ultima condamnare, de 3 ani de detenţie, datează din 2022 şi a fost dispusă de Judecătoria Câmpulung, însă, deşi ar fi trebuit să rămână după gratii până anul viitor, el a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Vaslui pe 23 iulie, în acest an. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!