Formaţia orădeană de fotbal din Liga a III-a, FC Bihor Oradea, - căci așa se va numi după ce Federaţia Română de Fotbal va ratifica schimbarea de denumire - s-a reunit marţi la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", în vederea începerii pregătirilor pentru sezonul competiţional 2022-2023.

În total, antrenorul principal Florin Fărcaş a avut la dispoziţie 28 de jucători, plus încă unul venit în probe.

O nouă echipă 

Sunt multe schimbări în lot faţă de sezonul precedent, când echipa a ajuns să dispute semifinala barajului de promovare. Conform tehnicianului Florin Fărcaş, media de vârstă a echipei este în prezent de 20 de ani.

Au venit la reunire portarii Radu Bob, Eduard Nergheş şi Alex Cherman, şi jucătorii de câmp: Răzvan Gunie, Darius Pop, Sebastian Petruş, Sebastian Oşvat, Daniel Stan, Alexandru Popa, David Lupşe, Loren Ioviţă, Raul Clemeniuc, Andrei Gheorghiţă, Mario Balint, Csaba Bozsik, Raul Ardelean, Răzvan Săutiuţ, George Cherman, Ianis Pop, Ionuţ Ban, Andrei Chindlea, Andrei Moga, Marius Hosu, Sergiu Jurj, Constantin Roşu, Andrei Hosu, Andrei Cherman şi Denis Şandro. La aceştia s-a adăugat şi Andrei Mircea Cătană, un tânăr fotbalist de 17 ani, venit în probe de la FC Rapid Bucureşti.

Staff-ul tehnic este alcătuit în continuare din: Florin Farcaş – antrenor principal, Dorin Mihuţ – antrenor secund, Vlad Gheţe – antrenor cu portarii şi Bogdan Guler – preparator fizic.

Multe schimbări

Principalele noutăţi din lotul echipei le reprezintă portarul Eduard Negheş, venit de la Luceafărul Oradea, Ionuţ Ban, venit de la Lotus Băile Felix, Raul Clemeniuc, revenit după împrumutul la Aurul Brad, şi Marius Hosu revenit din Italia.

În rest, ceilalţi tineri jucători incluşi în lot sunt fotbalişti promovaţi de la echipa a doua, care anul trecut a evoluat în Liga a IV-a şi care sunt născuţi în anii 2004, 2005 şi 2006.

La capitolul plecări figurează zece fotbalişti, portarul Andrei Barabaş ajuns la Lotus Băile Felix, Mark Kovacs la Csikszereda Miercurea Ciuc, Florin Chitaş la Minaur Baia Mare, Călin Jurj la Poli Timişoara, Darius Marina la Sportul Şimleu Silvaniei, Daniel Cîrjan la CS Tunari, Cristian Urbanowski plecat în Ungaria, Paul Chiş-Toie, Mihai Ion şi Adrian Popa, jucători care încă nu şi-au găsit o nouă echipă.

Un nume cu greutate

După întâlnirea din vestiar, în care antrenorul Florin Fărcaş le-a comunicat că echipa îşi schimbă numele în FC Bihor, "nume cu greutate şi care responsabilizează", jucătorii au efectuat un prim antrenament de readaptare la efort.

De altfel, în următoarele zile acesta va fi programul în pregătirile echipei, de readaptare la efort, după vacanţă, perioadă în care se vor face şi testările medicale. Apoi, din data de 18 iulie, vor începe antrenamentele de acumulare, tehnico-tactice, care vor fi presărate cu jocurile amicale.

În total, până la începerea sezonului de Liga a III-a, prevăzută pentru data de 27 august, FC Bihor va disputa şapte jocuri de verificare. Astfel: pe 16 iulie cu Crişul Sântandrei, pe 23 iulie cu CSM Satu Mare, pe 27 iulie cu Aurul Brad, pe 30 iulie cu Şoimii Lipova, pe 6 august cu Crişul Chişineu Criş, pe 10 august cu Gloria Lunca Teuz Cermei, pe 13 august cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, iar în 20 august cu o echipă încă nestabilită din Liga a IV-a.

„A fost o întâlnire plăcută. Au fost destul de entuziasmaţi şi jucătorii, ţinând cont că de acum ne numim FC Bihor, pentru că este un brand a fotbalului bihorean. Sunt foarte mulţi jucători tineri, dar dornici de a reîncepe pregătirile, după o pauză destul de lungă şi binemeritată. Eu care am făcut junioratul la FC Bihor şi toată viaţa mea am fost legat de numele acestui club, sunt încântat că reapare FC Bihor, care este un brand în fotbalul românesc şi acest lucru le-am transmis şi jucătorilor. Deocamdată însă avem o echipă tânără, cu care încercăm să ne consolidăm un lot competitiv pentru nivelul Ligii a III-a", a declarat Florin Fărcaş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!